Észak-Tenerife mosolyra (is) csábít!

 
Tenerife északi fele gyakran csak egy díszlet a Kanári-szigeteki utunk során: talán eljutunk az útikönyvekből, blogokból, vlogokból és barátaink beszámolóiból ismert, kötelező látnivalókig. Pedig Tenerife északi része is számtalan csodát tartogat számodra, amiket kár lenne kihagynod. Kedves, bájos látnivalók, amik egészen biztosan mosolyt varázsolnak majd az arcodra. Utolsó látogatásom alkalmával 5 olyan csodával ajándékozott meg Észak-Tenerife, amit még sosem láttam és most megosztok veled is.
 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

Mosoly #1 - Tenerife zöldebb és vadabb oldala
 
A sziget északi oldalára is jellemző az éles kontraszt, azonban itt a vulkanikus hegyek és a zöld élővilág között húzódik a vonal. A vadon növekvő virágok és a pálmafák csodás látványt nyújtanak a kék éggel és az aranyló vagy feketén a vízbe mártózó homokkal, sziklákkal a háttérben. Akár "szabad szemmel", akár egy fényképezőgép vagy egy kamera lencséjén keresztül veszel el a látványos formákban és színekben, a végén nagyon fogsz örülni, hogy nem hagytad ki mindezt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezen a részen kicsit több eső esik, mint a délin, de ez főként télen és tavasszal. Másrészt ez kell ahhoz, hogy a buja növényzetben gyönyörködhessünk. Harmadrészt ennek köszönhetően olyan fényviszonyokat, tükröződéseket és fényeket láthatunk, amikért igazán nem fogjuk bánni azt a kis záport, amit aztán hamar ismét felvált a megszokott napsütés.
 
eszak tenerife 01

Mosoly #2 - Santa Úrsula rejtett kincsei
 
Puerto De La Cruzból Santa Cruz felé tartva egy ismerősöm mutatta meg nekem, hogyan fest a távolból Santa Úrsula városkája, és nem tudom más szóval jellemezni a látványt: WOW! Korábban valahogy elkerülte a figyelmemet ez a hely, de a barátom mindenképpen meg szerette volna mutatni nekem a kilátást az acevinoi La Baranda kávézóból, amiért azóta is elmondhatatlanul hálás vagyok neki. A magasból a nyugodt tengert, és a partján elterülő házikókat bámulva azt éreztem, ez lehet az "igazi Tenerife".
 
eszak tenerife 02

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

Mosoly #3 - a helyi ételek és italok
 
Utazásaim során gyakran ért az a szerencse, hogy helyi ismerősök kalauzoltak - ami a nyilvánvaló előnyökön túl azt is jelentette, hogy a legjobb, rejtett, útikönyvekből nem megismerhető éttermekben és tapas bárokban kötöttünk ki. Nem beszélve arról, hogy ezeken a helyeken általában valóban helyi alapanyagokból főznek, tradicionális receptek alapján és az áraik is sokkal szolidabbak a frekventáltabb helyekénél. Több remek éttermet is mutattak nekem, de egyet mindenképpen kiemelnék: a Guachinche El Primero egy nagyon tipikus hely ezen a környéken, letisztult megjelenésével és fantasztikus ételeivel, helyi boraival. Annyira nem hivalkodó, hogy ha nem kifejezetten ide tartanál, valószínűleg elmennél mellette, de ne tedd.
 
eszak tenerife 03

Mosoly #4 - Michael Jackson és a pálmafák nyomában
 
Látogatásom során kaptam egy meghívást a Hotel Botanicoba (Puerto de la Cruz) - nos, mikor eleget tettem neki, a mosoly végig ott vendégeskedett az arcomon. Letörölhetetlenül. Állhattam az erkélyen, melyen korábban Michael Jackson is állt, miközben hagytam, hogy elbűvöljön a környező hegyek látványa - közben pedig azt is megtudtam, hogy nem ő volt az egyetlen híresség, aki előszeretettel választotta ezt a hotelt. A hotel mellett fekszik közvetlenül Puerto de la Cruz botanikus kertje, mely 1788-ban, III. Károly király megrendelésére készült. A kertben trópusi és szubtrópusi növények várnak, sokuknak a szépsége, mérete, vagy kora is önmagában lenyűgöző.
 
 
eszak tenerife 04

Mosoly #5 - az elbűvölő San Cristóbal de La Laguna & Santa Cruz de Tenerife
 
Igazi kettő az egyben élmény: La Laguna óvárosa, mellette pedig a modernebb Santa Cruz sok, érdekes látnivalóval vár. Olyannyira, hogy érdemes rájuk külön 1 napot szánni, akár szervezett kirándulás keretében is. Előbbi sárga, vörös, kék, zöld és krémszínű épületeivel, apró boltjaival és a történelmi Tenerife hangulatával, míg utóbbi a nyüzsgésével, a belvárosi sétálóutcák hangulatával csábít. Mindkettőben remek éttermek, eldugott kávézók várnak, szóval unalomtól nem kell tartanod. És ha egy kicsit bevásárolni is szeretnél, itt biztosan megteheted!
Szóval, autóbérlésre, kirándulásra fel, szánj 2-3 napot Észak-Tenerifére is!
 
eszak tenerife 05

 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben