Ismerjük meg Belorussziát !

 
Többen is úgy gondolják, hogy 2019-ben Európa egyik utolsóként felfedezetlen országa is felkerül majd az utazók térképére. A tömegturizmus egyenlőre még idegen szónak számít Fehéroroszországban, ami távolról sem jelenti azt, hogy ne lenne elég látnivaló az országban. Éppen ellenkezőleg, csodálatos kastélyokat, izgalmas történelmet, eklektikus városokat, gyönyörű templomokat, szovjet mintára épült épületeket és Európa utolsó őserdejét láthatja mindenki, aki úgy dönt, hogy a hazánknál kétszer nagyobb kb. tízmilliós lakosságú Fehéroroszországba utazik.

Sok oka is lehet annak, hogy olyan kevés a turista az országban. Ezek egyike volt a viszonylag drága vízum, melyet a Magyarországról repülővel érkezők számára 2018 július 27-én feloldottak. A viszonylagos elszigeteltség másik okai a posztszovjet időszak diktatúrája és a Csernobillal kapcsolatos félelmek voltak.
 
Az utóbbi időszakban Belorusszia és a főváros Minszk is fellendülőben vannak; egyre több a hangulatos, és színvonalas szálláshely és vendéglő. Angol vagy orosz tudással egészen jól el lehet boldogulni, a helyiek kedvesek és segítőkészek. Az árszínvonal számunkra általában jól megfizethető.
minszk 01

Minszk az ellentétek fővárosa
 
A legtöbben repülővel érkeznek meg a kétmilliós fővárosba Minszkbe, ami más európai fővárosokhoz képest rendkívül tiszta és rendezett. Nyoma sincs az európai nyüzsgésnek Minszkben. Minszk városa szinte teljesen elpusztult a világháború idején, és a felújítása során különféle stílusú épületek épültek fel. Mindazoknak, akik jobban szeretnék megismerni az ország történelmét, érdemes lesz felkeresni Hadtörténeti Múzeumot, ahol az ország ezeréves múltját dolgozták fel. Az óváros épületei a Niamiha metróállomás környékén találhatók. A leghíresebb épületek a Szent Péter és Pál katedrális, és a régi Városháza és a Vörös templom. A többi látnivalót a Függetlenség sugárút mentén lehet látni, mely a széles moszkvai sugárutak mintájára épült és olyan impozáns épületek övezik mint a Parlament és az Állami Egyetem és a Nemzeti Bank. Ha valakit érdekel a szocreál építészet, bőségesen fog fotótémát találni magának. Minszkben ezen kívül szép és rendezett parkokat és újszerű szobrokat is lehet találni.
 
 
Az utolsó európai őserdő
 
A lengyel-belorusz határon lévő Belovezsszkaja Puscs a (Беловежская пуща) Nemzeti Park 1500 km2-es területével Európa egyik utolsó mérsékelt égövi őserdeje és 1979 óta UNESCO védelem alatt áll. Érdekessége, hogy ott van az európai bölények utolsó természetes élőhelye, és szintén ott található a belorusz Mikulás lakhelye is. Külön történelmi jelentőséggel bír, hogy 1991-ben ezen a területen bomlott fel a Szovjetunió.
minszk 02

Kastélyok és várak Fehéroroszországban
 
Sok történelmi látnivalót érdemes felkeresni Fehéroroszországban , melyek közül a 2000 óta UNESCO védelem alatt álló frissen felújított gótikus-reneszánsz Mir kastélyt és a litván eredetű Nyaszvizs kastélykomplexumot érdemes kiemelni. Sokan látogatják még a jórészt romos Breszti erődöt és Breszt városát is.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben