Együtt Plovdivban – 2019-ben Plovdiv Európa kulturális fővárosa

 
Ebben az évben a gyönyörű Plovdiv büszkélkedhet azzal a lehetőséggel, hogy négyévnyi előkészítés után 2019-ben megrendezheti az Európa Kulturális fővárosa rendezvényeinek sorozatát. A Plovdiv-2019 projekt és az egész dél-közép bulgáriai régió számára is jó lehetőséget biztosított a város és a környék infrastruktúrájának fejlesztésére, valamint a bolgár kultúra egészének bemutatására is. A Plovdiv-2019 során összesen 300 projekten 500 eseményt fognak lebonyolítani. A rendezvény mottója „Együtt” és a legfontosabb célkitűzése, hogy aktívan bevonja a közönséget a művészeti élményekbe. A projektek kezdeményezései között szerepel a népművészet, lesznek énekversenyek és táncverseny is.

plovdi 01

A könnyű műfajok mellett a vlogger műhelyek és a graffiti művészet is szerepet kapnak. A kulturális eseményekre a hazai művészek mellé sok külföldi résztvevőt is meghívtak abban a szellemben, hogy hozzájárulnak a látogatók közösségi és személyes fejlődéséhez. Az innovatív témák és belső terek arra ösztönzik a résztvevőket, hogy kapcsolódjanak be a programokba.
 
A programokhoz remek hátteret biztosítanak Plovdiv szebbnél szebb történelmi helyszínei. Tovább emeli a rendezvény jelentőségét az a tény is, hogy a plovdivi lakosság is óriási lelkesedéssel fogadta a rendezvényt. Nagyon sokan jelentkeztek önkéntesnek, hogy elősegítsék a vendégek részvételét és városukat a sikeres lebonyolításban azzal, hogy segítőként részt vesznek az események sikeres lebonyolításában. A főhelyszínként szolgáló Plovdiv mellett Szófia, Várna és Veliko Tarnovo is részt vállaltak a nagyszabású események lebonyolításában.
 Utazási Tipp  
    Bulgária, last minute,
akciók, szállásfoglalás

Plovdiv látnivalói:
 
Bulgária második legnagyobb városa Plovdiv, melynek területe az újkőkor óta lakott hely. A történelem során számos kultúra hagyta hátra építészeti emlékeit Plovdivban. A római korszak színháza és stadionja mellett érdemes lesz felkeresni a város múzeumait, színházait és egyházi épületeit.
 
Plovdivban az ortodox templomok mellett két török dzsámi és egy zsinagóga is található.
 
Az óváros épületei a bolgár újjászületés építészeti stílusában épültek fel kiugró erkélyekkel.

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben