Egy svéd bankár, aki nem sajnálja a milliárdokat, hogy megmentse az őserdőket

 
A jelenleg 57 éves üzletember svéd állampolgár, aki 2007 és 2010 között a brit kormány tagja, mint az erdőpusztulás megakadályozása és a környezetbarát energia felhasználásának szakértője. Johan Eliasch rengeteg cég elnöke: vezet például sportszergyárat, de elnöke még egy emberi jogi alapítványnak is, emellett pedig a brazil esőerdők egyik legnagyobb barátja. (Még a Brit Olimpiai Szövetség tagja is)


Talán mégis a legkiemelkedőbb hozzá köthető cselekedete az volt, amikor 2005-ben megteremtette az Esőerdő Alapot (Rainforest Trust) 14 milliárd dollárért, szóval kvázi megvett 1600 négyzetkilométernyi területet az esőerdő közepén, hogy az addig ott fákat kivágó cégek abbahagyják a munkájukat. 2006-ban megalapította a Cool Earth-öt, ami szinte az összes esőerdőkért harcoló civilszervezetet támogat, és körülbelül 120 ezer tagja van.
esoerdo milliardos1

2007-ben egy független tanulmányt készített arról, hogy a nemzetközi pénzügyi támogatásokkal lehetne a leghatékonyabban támogatni a felmelegedő bolygón egyre nehezebb életet élő esőerdőket. Ez a későbbiekben az „Eliasch jelentésként” híresült el, és részben emiatt lett a brit kormány különmegbízottja a témával kapcsolatban.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben