Egy síterep, három ország - Arnoldstein-Dreiländereck

 
Az itteni pályarendszer mindössze 17 km, de az olasz és a szlovén határ közelségének köszönhetően akár
 
kombinált síbérletet is vásárolhatunk, mellyel akár a Sella-Nevea, Tarvisio, Kranjska Gora síterepek pályáit is kipróbálhatjuk.
 
A Villachtól nem messze lévő, festői környezetben található Arnoldstein általában egy kedvelt hely az ideérkező magyarok körében. Az út Budapesttől kb. 530 km és hála a kiépített autópályáknak ez az út viszonylag gyorsan megtehető.

 Utazási Tipp  
    Legjobb osztrák síszállások

A területen 5,7 km kék, 7,6 km piros és 3,7 km fekete pálya található. A völgyben található egy széles, lankás kék pálya, amely kezdő sízők számára tökéletes lehetőséget nyújt a biztonságos, élvezetes tanulásra.
 
A többi lejtő pedig tökéletes középhaladó, illetve haladó sízőknek, snowboardosoknak.
 
A legkisebbekre is gondoltak a helyiek, ugyanis a hegytetőn számukra egy külön kis tanulópályát hoztak létre. Nem véletlen, hogy sok család, illetve csoport választja a napsütéses Arnoldstein lejtőit síelésük úti céljának, mert egy igazán családias síterepnek számít a jól belátható, tökéletesen karbantartott pályáival. Ezen kívül pedig fontos megemlíteni, hogy a helyszínen síkölcsönző, illetve magyar nyelvű sí- és snowboard oktatás is igénybe vehető.

arnold ski

Természetesen az arnoldsteini síterepen is található nehezebben teljesíthető fekete pálya, illetve egy kellemes, hosszabb piros pálya is, amely a hegytetőről vezet le minket egészen a völgybe. Kihasználva a magas napsütéses órák számát mindenképp üljünk ki az egyik napozóteraszra és élvezzük a téli napsütést a havas hegyi környezetben. Gyönyörködjünk a lélegzetelállítóan szép panorámában, térjünk be az egyik hüttébe egy ebédre vagy egy italra, hogy utána felfrissülten folytathassuk napunkat.
 
Ha van rá lehetőségünk, feltétlen kóstoljuk meg a helyi, házias, osztrák ízeket.

 Utazási Tipp  
    Legjobb osztrák síszállások

A snowboardosok számára egy félcső pályát alakítottak ki ezen a síterepen, azonban azon freestyle boardosok, sízők számára, akik snowparkot keresnek, nem ez lesz a megfelelő választás. A helyszínen van még lehetőségünk
 
szánkózásra is, ugyanis egy több mint 8 km hosszú szánkópálya várja az ideérkezőket.
 
Ha lehetőségünk adódik rá, mindenképp érdemes kipróbálni. Szállás kapcsán számos jól felszerelt apartman házzal, illetve hotelekkel találkozhatunk a közelben.


A napsütéses hegyoldalak, a jól karbantartott lejtők, a páratlan kilátás és a különféle nehézségi fokú pályák mellett hatalmas pozitívuma Arnoldsteinnek, hogy nem egy felkapott, zsúfolt hely. Talán pontosan ebben rejlik a sípálya rendszer vonzereje is. Aki szeretné elkerülni a tömeget és a hosszú sorban állásokat és egy nyugodtabb síelést tervez magának és családjának, annak tökéletes választás lehet ez a karintiai síterep.
 
Fontos még kiemelni, hogy az árak jóval kedvezőbbek, mint a nagyobb, divatosabb sípályáknál.
 
A téli sportolás mellett sokan lazítanak a villachi élményfürdőben, próbálják ki a város ingyenes műjégpályáját, vagy ruccannak át Olaszországba vásárolni vagy kirándulni. Jó élményekkel vár minden magyar sízőt Arnoldstein , maradandó emlékekkel tér haza innét mindenki.  

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben