Efteling - Látogatás a csodák világában

 
Eredetileg csak sportpályák voltak a 200 hektáros területen, de 1952-ben úgy döntöttek a terület tulajdonosai, hogy létrehoznak egy valódi mesevilágot is, amit azóta is folyamatosan azért fejlesztenek, hogy még nagyobb élményekkel tudják várni a látogatóikat. Részünkről minden Hollandiába látogató gyermekes családnak kötelező programként ajánlanánk az egész éves nyitva tartású Efteling felkeresését, melyre érdemes akár egy egész napot is rászánni.
efteling 01forrás: flickr.com, efteling.com


Hollandia déli részén, Észak-Brabant tartományban található a Benelux államok legnagyobb élményparkja az Efteling. A szépen kialakított parkban 35 attrakciót felvonultató élményparkot évente közel 4 millióan keresik fel. A park területén több hullám és mesevasút, hajók és kísértet kastély is várja a látogatókat. A távolabbról érkezők akár a park saját négycsillagos szállodájában vagy az apartmanjaiban is megszállhatnak. Efteling két nagyobb részre osztható: a meseerdőre és a kalandparkra.
 
 
Fairytale Forest (meseerdő)
 
A meseerdőn egy kanyargós ösvényen haladva szép természeti környezetben megalkotott épületeket és mesefigurákat lehet látni, melyeket a Grimm testvérek meséi ihlettek meg. Átélhetjük a séta közben Piroska és a farkas, Csipkerózsika, Jancsi és Juliska, Holle Anyó és a többi mese hangulatát. A Fairytale Forestnek nevezett területen a meseerdőn kívül gőzmozdonyos kis vasutat, elvarázsolt kastélyt, színházat és golfpályát is láthatunk.
 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás
Hollandiában

Kalandpark:
 
A kalandpark legfőbb attrakciója egy hullámvasút, amit bolygó hollandinak neveztek el. Igazán bátraknak ajánljuk, hiszen a 70 km/h-ra is felgyorsuló szerelvény még a vízen is áthalad! Az Efteling egyik része emlékeztet a régi budapesti vidámparkra, mert fa szerkezetű iker hullámvasút fut egy mesterséges tó mellett. A legrémisztőbb játék egy szabadesést imitáló bányavasút, ahol függőlegesen zuhannak a sikoltozó utasok a föld alá. Persze a játékokon kívül pihenőrészeket és gasztronómiai egységeket is lehet találni.
efteling 02forrás: efteling.com 

Programok:
 
Az egész évben nyitva tartó Efteling parkban különböző zenés és színházi előadásokat is tartanak. Látogatás előtt érdemes tájékozódni az aktuális nap műsorairól.
JEGYÁRAK: Főszezonban 40, Mellékszezonban 38 Euróba kerül a belépés, a parkolásért egész napra 10 Eurót kérnek.
 
/Az árak tájékoztató jellegűek/

 

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben