Dubrovniki Nyári Játékok - élmény és kikapcsolódás az egész családnak


Kontinensünkön az Európai Fesztivál Szövetség felel a nívósabb rendezvényekért, és számukra az egyik legfontosabb a Dubrovnikban megrendezett. Az augusztus 25-ig tartó fesztivál minden évben jelentősen újít a saját palettáján, bár nagy általánosságban elmondható, hogy a balett és színházi előadásoktól kezdve, a komolyzenén át az operáig minden megtalálható itt. Rengetegen látogatják meg Dubrovnikot a fesztivál megrendezésének közeledtével (plusz a turistaszezon kellős közepén vagyunk, így ez is tömeget eredményez), és a nyári játékokon nem csak Európából, hanem más kontinensekről is eljárnak emberek, annyira népszerű.
dubrovnik festival
forrás: .dubrovnik-festival.hr


Dubrovnik önmagában is egy csodálatos város. A hatalmas falaknak megvan a sajátos hangulata, mikor az egész várost mozgásba hozó esemény alkalmával minden színpaddá alakul. Akinek van lehetősége, mindenképpen látogassa meg ezt a rendhagyó eseményt. A Nyári Játékokban az a legkülönlegesebb, hogy az előadások jelentős része az utcákon zajlik.
 Utazási Tipp  
    Te csodás Dubrovnik

A Játékokra a város önkormányzata és a szervezéssel foglalkozó csapat minden évben a leghíresebb, legjobb és legnépszerűbb zeneszerzőket, előadókat és zenekarokat próbálja meg elcsábítani. 47 nap alatt összesen 2000 művész lép fel. A sztárfellépők közé tartozik a teljesség igénye nélkül: Ivo Pogorelić, Philippe Entremont, Michele Campanella, Andrew Tyson és Aljoša Jurinić zongoraművészek, akik a Rektori Palotában adnak koncertet, illetve a neves horvát jazz-zongorista, Matija Dedić. Lesz egy David Alogne Alexander Frey közös koncert is, előbbi hegedűn, utóbbi zongorán játszva. Tiszteletét teszi még a Bécsi Filharmonikus zenekar is, és a Henschel Vonósnégyes, akik tavaly Orlando díjat nyertek.
dubrovnik festival 02
forrás: croatia.hr

Augusztusban az open air horvát filmek mellett várhatóak lesznek rendhagyó zongoraestek, Shakespeare drámák (egy kicsit átalakítva) és jazz koncertek. A fesztivál utolsó napján, pedig a Szent Balázs templom előtt lesz a nagy finálé, ahol egy operagálával fogják búcsúztatni az idei Dubrivniki Nyári Játékokat.

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben