Dánia egyik legmagasabb pontja - sípálya egy hulladékégető tetején


Dániában kevés az igazán magas hely, éppen ezért kapott nagy sajtóvisszhangot, amikor most pénteken (október 4-én) megnyitották a 85 méter magas, koppenhágai szemétégető tetején található sípályát a Copenhill-t. A csúcsról beláthatjuk az egész vidéket, beleértve a várost és a kikötőt. A pálya hossza 450 méter, az üzemeltetők pedig évi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

 Utazási Tipp  
    Szállások, utazások
Dániába

Érdekesség, hogy Dánia legmagasabb pontja is mindössze 170 méter, bár ez annak fényében, hogy alig vannak hegyek az országban, egyáltalán nem meglepő. Ez a sípálya ennek köszönhetően az egyik legmagasabb "épület" az országban.
copenhill 02
fő kép: wikimedia.org - forrás: youtube.com

A szemétégető is csak 2017 óta működik, a sípályáig pedig idáig várni kellett. A projekt kezdődátuma 10 évvel ezelőttre tehető, az összköltség pedig meghaladja a félmilliárd eurót, ami forintra átszámolva kb. 183 milliárd forint. Az égetőbe napi 300 tonnányi szemét érkezik. Viszont ez a világon a legkevesebb káros anyagot kibocsátó szemétégető a világon.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben