Comoi-tó – egy álom amiből senki sem akar felébredni

 
Elég lesz hozzá akár néhány másodperc is, hogy a repülővel könnyen elérhető Milánótól vagy Bergamotól mindössze kb. 80 kilométerre lévő szubtrópusi növényekkel és meseszép mediterrán épületekkel körülvett Comoi-tó örökre rabul ejtse az odalátogató turisták szívét. A tó nyugati és északnyugati oldalán emelkedő fenséges csúcsok jó védelmet jelentenek az Alpok felől érkező hideg légbetörések ellen, így a kellemes és napos klíma az év legnagyobb részében ideális körülményeket biztosít a tartalmas és stresszmentes kikapcsolódáshoz.
comoi to 01


Már a 16. század óta nagyon sok gazdag embert, és ismert írókat és művészeket vonz a lenyűgöző táj és a csodás kisvárosok ma is sok turistát vonzanak a tóhoz. Egyáltalán nem kell meglepődni, ha valamelyik híres világsztárról hallunk, vagy olvasunk aki éppen ott nyaral.
 
George Clooney, Brad Pitt és Julia Roberts is szívesen időznek a tó partján
 
Praktikus tudnivalók :
 
1. A fapados repülőjáratoknak köszönhetően nem nehéz jó árú repülőjegyet találni Milanoba vagy Bergamoba ahonnét akár bérautóval, akár tömegközlekedéssel is alig több, mint egy óra alatt Itália harmadik legnagyobb tavához, az y alakú Comói-tóhoz.
 Utazási Tipp  
    Pihenjen a Comói-tó partján

2. A tó körüli közlekedést többféle közlekedési eszközzel is meg lehet oldani:
 
Vonat: A keleti parton vonatot használva lehet a tóparti települések között utazni.
Busz: A tavat körbeutazhatjuk a jól kiépített buszhálózat segítségével is.
Hajó: A Comói-tó felfedezésének legszebb módja az, ha hajóval járjuk be a vidéket. A különböző vonalak a tó teljes felületét bejárják.
Felvonók: A tó körül számos sípálya is található. A turisták számára remek lehetőséget nyújtanak a környező hegycsúcsok, melyek a legnépszerűbb felvonókkal érhetők el. Ezek a következők: Lecco – Piani d’Erna funivia; Pigra – Argegno felvonó; Como-Brunate sikló.
 
3. Mivel a Comói tó világszerte nagyon keresett, megéri idejében lefoglalni a szálláshelyet, mert a legjobb ajánlatok sokszor 8-10 hónappal az indulás előtt betelnek a jó időpontokra.
 comoi to 02

Látnivalók a Comói-tónál:
 
A Comói-tó sokkal érdekesebb és különlegesebb úti cél annál, hogy pár óra alatt kipipálgatva a látnivalókat végigszaladjunk rajta. A tó körül számos kisebb-nagyobb település van és mindegyiknek meg van a maga sajátos és magával ragadó karaktere. A legnagyobb település Comó remek kiindulópont lehet a tó hajós felfedezéséhez. Mindenképpen meg kell nézni a csodásan díszített katedrálist, az óváros középkori épületeit, a színházat és a helyi múzeumokat. Bellagio az Y alakú tó három ágának találkozásánál található meseszép fekvésű kisváros amit nagyon sokan szeretnének látni.
 
Tóparti sétányai, éttermei, kávézói igen népszerűek. Meredek macskakövezett utcácskái a belvárosból egyenesen a mediterrán eleganciával épült elit villákhoz vezetnek. Autóval szinte lehetetlen bejutni a városba, így a legjobb hajóval, vagy vonattal érkezni.
 Utazási Tipp  
    Pihenjen a Comói-tó partján

Lecco városa is sok látogatót vonz, különösen az óvárosa népszerű, de a számos túraútvonala is, melyek a Lecco környéki hegyekbe vezetnek el. Ha valaki át szeretné élni a város nyüzsgését, akkor menjen a nagy piactérre a vízparti sétány és a sétálóövezet között, amely Lecco lüktető szívének számít. Érdekes lehet még a Basilica San Nicolò, ami 96 méterrel emelkedik a város fölé, és a Villa Manzoni, amely Alessandro Manzoni híres író szülőhelye volt.
comoi to 03

Nem szabad figyelmen kívül hagyni a tó körüli romantikusan szép falvakat és a festői hegyvidéket sem, melyek megérdemlik a látogatást, hiszen ott lehet a legjobban kikapcsolódni. A sportok szerelmeseinek szinte mindenféle vitorlás és egyéb vízi sportra lehetősége nyílik a vízben, sokan járnak a hegyekbe túrázni és a hegyi kerékpározás infrastruktúráját is jól kiépítették. Talán ez az álma mindenkinek valóra válhat, keresse munkatársainkat a legjobb olasz ajánlatokért!
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Olaszországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben