Bulgária Napospart - 10 praktikus tipp magyar nyaralóknak

 
1. Aquapark - Neszebar

Közvetlenül a Naposparton egy 46 hektáros területen található Bulgária és a Balkán legnagyobb vízi parkja ahol 40 különféle attrakció várja a fiatalokat és a családosokat. Számos attrakció várja a kicsiket és a nagyokat is, köztük kamikaze csúszda, rafting folyó, kalózhajó és remek műsorok is.

 Utazási Tipp  
     Last minute utazások a Napospartra

2. Szórakozóhelyek

Elsősorban a kedvező árakat keresők jönnek a Napospartra nyaralni. A tengerparti sétányon számos étterem, klub és bár található egymás mellett.
 
Mindenhol megfizethetőek az árak, és jókat lehet enni és inni is.
 
A legtöbb szórakozóhelyen modern zenékkel, bulihangulatban várják a táncolni vágyókat.

10 tipp bulgaria szoveg kozott01

3. Neszebár

Minden nyaraló vendégnek érdemes felkeresni a Naposparttól 6 km-re lévő Neszebár városát, ahová akár gyalog, akár tömegközlekedéssel is el lehet jutni.
 
Egy 400 méteres földnyelv köti össze a vízpartot az UNESCO világörökséghez tartozó Neszebár városával,
 
ahol hangulatos sétákat lehet tenni a szűk kis utcákon, megnézni a középkori erőd romos falait és számtalan remek fotót készíteni a jellegzetes helyi épületekről.
 
 
4. Utazás Ropotamóba

A szozopoli természetvédelmi terület mintegy 80 km-re fekszik a Naposparttól. Önállóan és szervezett formában is fel lehet keresni ezt a gyönyörű kirándulóhelyet. A Ropotamó folyón hajókirándulás során is meg lehet ismerni e mesés tájat, megkóstolni a finom halételek valamelyikét, megnézni a vadon élő teknősöket. A legtöbb szállodában a telepített idegenvezetők szervezik ezt a programot.

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Napospart

5. Rejtett öblök a környéken

Ha a Fekete-tenger partján sétál az ember, több kis félreeső strandot is lehet találni. Az ilyen helyekre kirándulóknak azonban nagyon oda kell figyelni. Ne ússzanak be messzire a parttól, mert a váratlan örvények és áramlatok, valamint a sziklás partszakaszok is hirtelen könnyen és veszélyessé válhatnak.
 
Figyeljünk arra, hogy mindig leérjen a lábunk a víz aljára!
 
6. Tanösvények

A bolgár szakemberek több tanösvényt is kialakítottak a környéken, ahol a helyiek és a vendégek megismerhetik a Fekete-tenger partjának őshonos élővilágot.
 
A túrák legfeljebb 10 kilométeresek
 
és ismertető táblák nyújtanak részletes információkat az utazóknak.

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Napospart

7. Rózsaolaj

A rózsaolaj tipikus naposparti emléktárgy.
 
Több mint 2000 desztilláló üzemben állítják elő ezt a drága olajat.
 
A rózsaszirmok a rózsák völgyéből Kazanlak és Karlowo közül származnak. Az igazi rózsaolaj általában minden ajándékboltban kapható és alaposan megmunkált fa palackokban értékesítik.
 
 
8. Hajókirándulások

A turistáknak több lehetősége is van arra, hogy valamelyik helyi cégnél egy hajókirándulásra befizessen. Érdemes megkérdezni a szálláshely recepcióját, vagy az idegenvezetőket is az ajánlásokért.
10 tipp bulgaria szoveg kozott02

9. Kiruccanás Burgaszba

A 40 km-re lévő gondozott nagyváros a régió közigazgatási és gazdasági központja. Aki úgy dönt, hogy felkeresi, nézzen körül a pezsgő életű főutcán az Alekszandrovszkán. Hatalmas a választék itt éttermekből és üzletekből is. Több remek múzeum és sok más látnivaló is arra vár Burgaszban, hogy felfedezzék a magyar vendégek.
 
 
10. Kableshkovo piaca

A napos parttól 20 percre található a Kableshkovo egy kis falu, ahol minden csütörtökön piacot tartanak. A látogatás különösen érdekes az eredeti bolgár különlegességeket kínáló árusok és a helyi éttermek miatt is. Bárki, aki ízelítőt szeretne kapni Bulgária konyhájáról, itt még jobb lehetőségek közül választhat, mint a Napospart tengerparti sétányán. A piacon remek szuvenír vásárlási lehetőség várja a vendégeket. Kár lenne kihagyni!

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Napospart

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben