Budapesthez közel levő fürdőtavak – az 5 legjobb!


Valljuk be – sokak nem szeretik a nyarat, de a téllel ellentétben itt legalább nem kell a négy fal között szenvednünk három hónapon keresztül. Abban szinte mindenki egyetért, hogy vízparton sokkal könnyebben lehet átvészelni a forró napokat, és hiába van számtalan strand a fővárosban, rengetegen nem szeretik ezeket, és inkább a természetes (vagy legalábbis szabad) vizekre esküsznek.


  • Domonyvölgyben található a D-Beach, ami Budapesttől nagyjából 30 km-re található Gödöllő közelében. Autóval ez körülbelül fél óra, de tömegközlekedéssel sem olyan vészes az út. Felnőttek számára a belépőjegy díja 1290 Ft, és egész napra szól. A strandon van ingyen wifi, de egészen egyedülálló módon például akad itt egy könyvtár is, amit a fürdőzők szabadon használhatnak. (Az persze más kérdés, hogy a látogatók többsége rá sem hederít a könyvtárra, de maga a kezdeményezés fantasztikus)

d beach 01
forrás: papasmamasmagazin.hu


  • A Gyömrői Tófürdő is egy hangulatos kis tavacska, és nagyjából ugyanabban a távolságban van Budapesttől, mint Domonyvölgy, az utazást pedig vagy az M0-son, vagy pedig a 4-es főúton lehet megejteni. Itt a belépőjegy körülbelül 1000 Ft körül mozog, a tó pedig két részre van osztva: a fürdőzők és a wakeboardozók részére. A parthoz közel sekély a víz, viszont ahogy megyünk beljebb, úgy egyre gyorsabban mélyül a tó.

gyomroi tofurdo 02
forrás: elmenyterkep.hu

 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel Magyarországot

  • A dunavarsányi Rukkel tó főleg az utóbbi években lett rendkívül népszerű, könnyen megközelíthető az 51-es főúton és a látogatók rendelkezésére áll 13 vízi csúszda is. Tudunk vízi biciklit is bérelni, a vállalkozó kedvűek pedig megpróbálkozhatnak a kajakkal is. A felnőtt belépő 1500 jó magyar Ft-ba fáj, és negatívum az, hogy azok, akik igénybe akarják venni a csúszdákat is, azoknak 3500 Ft-ot kell lecsengetniük a pénztárnál.

rukkel to 03
forrás: waterpark.hu

  • Dorog kisvárosát gazdagítja a szépséges Palatinus-tó, amit Esztergom önkormányzata tart karban. Régebben ez egy bányató volt, de így is a Dorogi-medence legnagyobb tava. A vízben kialakítottak egy külön részt a gyerekeknek, a belépőjegy pedig 4 fő részére csak 1-2 ezer forint.

palatinus to 04
forrás: youtube.com

  • A Bánki-tó van a legmesszebb a listánkon felsorolt tavak közül, viszont rengeteg különlegességgel vár minket ez a csodálatos tó, és a fáradalmakért a pozitívumok tökéletesen kárpótolnak.

banki to 05
forrás: kultura.hu

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben