Brüsszel és környéke – tíz csodás úti cél

 
  • A belga fővárostól északra található Waterloo, amiről szinte mindenki hallott már, hiszen 1815 itt győzedelmeskedett Wellington hercege és von Blücher porosz tábornok a francia Napóleon seregei fölött. A csatateret ma is be lehet járni, ami a kisvárostól délre található.
  • A Királyi Közép-Afrika Múzeum a történelem egy olyan szeletének állít emléket, amit kevesen ismernek, ugyanis Belgium Afrika gyarmatosításakor a többi európai államhoz hasonlóan versenybe szállt (csak ezt kevesen tudják) és ők gyarmatosították először Kongót. A múzeumban az onnan elszállított tárgyak és érdekességek kapnak szerepet. A látogatók megismerhetik az állatvilágot, az archeológiát, az ásványtant, a néprajzot és a helyi művészetet.
  • Flandria fővárosa, Aalst is egy fontos látnivalója a környéknek, ugyanis itt található a világ egyik leghíresebb virágpiaca, ami a Bloemenveilinghal nevet viseli. A város főtere is különleges, ugyanis az ottani városházát 1225-ben kezdték el építeni, és ma Belgium egyik legrégebbi ilyen épületeként tartják számon.


brusszel es kornyeke 01

  • Aalst mellett található öt km-nyire Moorsel, ahol fel lehet fedezni a helyi várat, amit még reneszánsz stílusban építettek vörös téglával és egy tekintélyes várárokkal is ellátták. Az egyik környékbeli bíboros építette még 1520-ban nyári rezidenciának, de olyan jól sikerültek a munkálatok, hogy már akkor is nagy népszerűségnek örvendett a felsőbb osztályok körében.
  • A Meise-i Botanikus Kert Brüsszeltől 14 km-re található északra, és régebben ez szolgált nemzeti botanikus kertként is. A létesítmény 1958-ban nyitotta meg kapuit, egy 12. században épült kastély(ban) és egy tó környékén. 10 000 növény lelhető fel itt, úgy, hogy mindegyiknek megvan a sorrendje, a származás alapján.

brusszel es kornyeke 03
forrás: wikimedia.org

  • A kelet-frandriai Oudenaarde a Schelde folyó partján fekszik, és hírnevét a helyi textilipar és a helyiek művészet iránti szeretete adja. Az építészet kedvelőinek az is imponálhat, hogy az épületek többsége gótikus stílusban épült.
  • A természet kedvelőinek is rengeteg látnivaló van Belgiumban, ezek közé tartozik a Huizingen park is elképesztő kertjeivel és változatos turista útvonalaival, amik több kilométeren tekeregnek körbe a helyi birtokon. Sokáig a nemesek nyaralójaként működött és a 19. században alakították át parkká.

brusszel es kornyeke 02

  • Ath egy kisváros, Hainautban, amit még a 12. században alapított az egyik helyi gróf. A település stratégiailag fontos területen helyezkedik el, ezért rengeteg vár épült a környékén. Ezeknek a többsége mára már csak romként lelhető fel, de ez a kisvárosban egészen érdekes módokon jelenik meg.
  • Limburg tartomány egyik legjelentősebb városaként jelentős szerepet kap Hasselt, ahol rengeteg olyan látnivaló található, ami a művészetek kedvelőknek kihagyhatatlan lehet. A modern és a régi városrészek harmóniában vannak egymással, pedig nagyon különbözőek.
  • A Larnee-i kastély Gent városától 11 km-re található, ha a környéken járunk, akkor érdemes meglátogatni a helyet, egy egynapos kirándulásnak pont megfelelő. Az ötszögű erődítményt a város védelmére építették és amikor már a katonai célok betöltése feleslegessé vált, akkor az üzemeltetők átváltottak a turizmusi igények kiszolgálására.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben