Bayreuth a kastélyok és lovagvárak városa


A városnak több híres lakója is akadt: a legjelentősebb egyértelműen Wagner, majd magyar szálon Liszt Ferenc és lánya, Cosima. Tagadhatatlan, hogy a város jelentős zenével kapcsolatos múlttal rendelkezik, viszont nem szabad, hogy ez az átlag utazót eltántorítsa, ugyanis őket is rengeteg érdekesség várja.
Bayreuth 01


A Wagner rajongóknak rögtön itt is van a Wahnfried-villa, ami 1976 óta működik múzeumként, 43 éve várja szeretettel a zene iránt érdeklődő emberek tömegeit. Itt minden megtalálható, amit csak tudni akarunk a híres zeneszerzőről Az külön plusz pont, hogy több módon is meg lehet ismerni ezeket az információkat: a hagyományos tárlatvezetés mellett van lehetőség meghallgatni a fontosabb részeket, vagy esetleg videóban megnézni őket. A kiállítás bemutatja a zeneszerző kapcsolatát a bajor királyi családdal is.

 Utazási Tipp  
    Fedezd fel Németországot

A Liszt Ferenc Múzeum is kihagyhatatlan látnivaló, vagy az 1753-as Neues Schloß, óangol kertjeivel. A kastély úgy néz ki kívülről, mint egy operaház, ami Friedrich von Brandenburg-Bayreuth őrgróf és nagyságos felesége, Wilhelmi közös ötlete volt. Később aztán, amikor már elkészült, akkor a legjobb olasz zenészeket hívták ide. A hatalmas közfigyelmen kívül elérték azt is, hogy Wagner 1860-ban itt adja elő Tannhauser című darabját.
Bayreuth 02

A kastély még azért is népszerű a műfaj kedvelőinek körében, mivel páratlan akusztikával rendelkezik, ezen felül pedig olyan színpadtechnikai kialakítása van, mint kevés operaháznak a világon. Egy párizsi gépmester alkotta meg ezt a különleges színpadot, aminek az a lényege, hogy rövid idő leforgása alatt négy különböző színpadkép is könnyen felállítható segítségével. Ez elsősorban a produkció szempontjából fontos, hogy az előadás minél gördülékenyebb lehessen. A gépben persze elsősorban az a legbámulatosabb, hogy a mai napig működik.

 

Hirdetés

Cikkek Németországról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben