Bangkok az angyalok városa - 10 + 1 látnivaló

 
Thaiföld 8,2 milliós fővárosának meglátogatása a leginkább egy időutazáshoz hasonlít, hiszen az agglomerációjával együtt kb. 17 milliós lakosságú Bangkokban az ultramodern épületektől kezdve egészen a legegyszerűbb kunyhókig láthatjuk a legkülönfélébb épületeket. Maga a város alig több, mint 200 éves múltra tekint vissza, az előző fővárosuk pusztulása után építtette fel az uralkodócsalád khmer hadifoglyok segítségével. A legtöbb nevezetes épület a 19. és a 20. század folyamán jött létre.

Bangkok városát évente 18 több, mint millió utazó keresi fel , így
 
Ázsia második leglátogatottabb városának számít.

 Utazási Tipp  
    Last minute utazások Thaiföld

Bangkok fontos közlekedési csomópontja a dél-kelet Ázsiába utazó magyar turistáknak, hiszen az egyik legolcsóbban és legegyszerűbben felkereshető település. A legtöbben Thaiföldre érkezve eltöltenek néhány napot a Bangkokban, mielőtt tovább utaznának Phuketre, Koh Samuira vagy valamelyik szomszédos országba. A rövid megállást a sokan használják fel arra, hogy a lehető legtöbb látnivalót ismerhessék meg pár nap alatt Bangkokban és környékén. Összeállításunkban felsoroljuk azokat legfontosabb bangkoki látnivalókat, amelyeket kár lenne kihagyni a programból:
bangkok 01

1. Wat Pho – a Fekvő Buddha temploma
 
Rendkívül erős hatást gyakorol látogatóira a 46 méter hosszú és 15 méter magas aranyozott Buddha szobor, melyet a méretei miatt igen nehéz jól lefényképezni. Az aranyozott szobor egy hosszú kápolnában található, érdekessége hogy a talpát igazgyöngyökkel díszítették. Vigyünk aprópénzt magunkkal! A szobor közelében lévő 108 bronztálba pénzt szóró látogatókat különleges szerencse fogja kísérni. A délután érkező tömeg miatt érdemes a látogatásunkat a délelőtti órákra időzíteni és összekötni a szomszédos Királyi Palota felkeresésével.
 
 
2. Királyi Palota és Wat Phra Kaeo
 
A város legfontosabb látnivalója több, mint 150 éven át volt a királyi család lakhelye és egyben az egész királyság spirituális központja is. A palota melletti Wat Phra Kaeo a Smaragd-Buddha temploma 1782-ből származik és egy 66 cm-es Buddha szobrot rejt magában, emiatt Thaiföld egyik legfontosabb kegyhelye. Szintén itt a bejáratnál található a Phra Sri Chedi melyben Buddha relikviát őriznek. Maga a Palota csak megfelelően zárt öltözékben és cipőben látogatható.
 
 
3. Kínai negyed
 
Ebben a városrészben nemcsak a kínai éttermek, templomok és a tarka lámpás piacok kedvéért érdemes ellátogatni, hanem az egyedi atmoszféra kedvéért is szeretik a turisták.
bangkok 02

4. Chautchak
 
A világ talán legnagyobb piaca mindenkit sokkol a méreteivel; 141.000 m2-en 26 szekcióban több, mint 15.000 standon kínálják portékáikat az eladók. Ezen a piacon szinte minden létező árucikkhez hozzá lehet jutni a kívánt méretben és színösszeállításban.
 
 
5. Hajózás a Khlongokon
 
Bangkok voltaképpen egy mocsaras területen épült, és Velencéhez hasonlóan keresztül-kasul szelik a várost a csatornák, melyeken a tömegközlekedés is zajlik. Sok rajta a magánhajó, de olcsón bérelhetünk magunknak vízi taxikat is. A csatornák partjain pezseg az élet, a legegyszerűbb kunyhóktól egészen a drága épületekig és díszes egyházi szentélyekig sok érdekes dolgot lehet megszemlélni.
 
 
6. Az úszó piacok
 
Ha eljutottunk a Khlongoknak nevezett csatornák vízi útvesztőihez, mindenképpen érdemes megnézni valamelyik autentikus úszó piac választékát. Több is van belőlük; a Taling Chan vagy a Lat Mayom látogatása során rengeteg helyi terméket lehet látni és vásárolni is. Ne feledkezzünk meg a helyben kínált ínyenc falatokról sem. A piacokat a leginkább a reggeli órákban érdemes felkeresni.
bangkok 03

7. Siam tér
 
Ezen a helyen rengeteg a fiatal. A Siam tér Bangkok legmodernebb része, ahol márkás üzletek, kávézók, luxus butikok és éttermek sorakoznak egymás mellett. Itt található a helyben nevezetes MBK Center volt Bangkok egyik első bevásárlóközpontja, ami a több mint 2000 kisebb-nagyobb boltjával a leginkább egy bazárra hasonlít.
 
 
8. Lumini Park
 
Ezt az 576.000 m2-es parkot VI. Rama király hozatta létre a város közepén, és igazi zöld menedékként szolgál a szmogos-zajos város közepén. Ha leheveredünk a fűre a parkban lévő tó partján, szinte el is lehet felejteni, hogy egy lüktető város közepén vagyunk. A parkban nyilvánosan használható tornaeszközök gondoskodnak a megfáradt test átmozgatásáról.
 Utazási Tipp  
    Last minute utazások Thaiföld

9. Wat Saket az Arany Hegy templom
 
Ezt a templomot már messziről könnyű észrevenni a város fölé agasodó aranyozott tornya miatt. A szép kilátást biztosító szentélyhez 300 lépcső vezet fel. Leginkább naplementekor érdemes felkeresni, amikor a város fényei kigyulladnak és gyönyörű látványt nyújtanak.
 
 
10. Patpong a go-go negyed
 
A templomok és piacok mellett Bangkokban található a Világ egyik legismertebb vöröslámpás negyede is ahová érdemes benézni az esti sétánk során. A neonfények és az éjszakai piac mellett sok turistával lehet itt esténként találkozni akik beülnek a társasággal egy bárba és egy sör mellett megnézik az aktuális produkciót.
 
 
+1. Muangboran Park
 
Körülbelül 30 kilométernyire a fővárostól találjuk az Thaiföld egyik legszebb parkját ahol 129 hektáros gyönyörűen ápolt területen az ország 120 jelenlegi, vagy már nem létező nevezetes épületének kicsinyített élethű mását mutatják be.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben