Balatonlelle: jó tippek a nyaraláshoz - látnivalók, programok, kirándulások

 
Egyre hosszabb ideig, áprilistól októberig tart már a balatoni utazási szezon Balatonlellén. A felújított M7-es autópálya és a déli vasútvonal segítségével többnyire egyszerűen és kényelmesen lehet elérni a Balaton parti városba ahol egyre több lehetőség várja a javarészt magyar vendégeket.
Lelle strand

Balatonlelle Strandjai:
 
Természetesen a fürdésé a főszerep minden szezonban. A lassan mélyülő homokos medrű Balaton part ideális gyermekes családok számára, de a felnőttek is szívesen hűsölnek a könnyen felmelegedő parti vizekben. Balatonlellén összesen 4 kilométernyi szabad strand vár az érkező vendégekre. A leghosszabb 2 km hosszúságú, a legkisebbek a partra vezetőutcák végén lettek kialakítva. Szintén Balatonlellén található a déli part egyik legjobb strandja is a Napfény Strand és Élményfürdő is ahol a meder homokját felhasználva tengerparthoz hasonló strandot építettek ki, melynek partján a kisgyerekek komoly vár és szobor építkezéseket folytatnak a nyár során a bársonyos homokból. A parton lévő fák árnyékában és a füves plázson sokan elférnek, több vendéglátóhelyen lehet enni, frissítőket venni vagy fagylaltozni.
 

 Utazási Tipp  
    Szállások a Balatonon

A strand Élményfürdős részén 3 gyönyörűen burkolt medence is található melyek vizét hidegebb időjárás esetén temperálni szokták. A medencékben több élményelem is található: pezsgőfürdő, hullámos vízi csúszda, nyakzuhany és masszázsfal. Ezeken a lehetőségeken kívül szaunák és napozóterasz találhatók az élményfürdő emeltdíjas területén.
 
Jó tippek: 17.00-órától a belépők 50%-al olcsóbbak, 15 fő felett 20%-os a csoportkedvezmény, a gőzkabin és szauna-világ egész évben működik, 3 éves korig ingyenes a belépés
 
Látnivalók, programlehetőségek Balatonlellén és a környéken:
 
  • Rádpuszta: A város külső részén található lovas parkban csárda, falusi állatbemutató, játszótér és egy romtemplom is található. Remek program gyermekekkel.
  • Cirkusz és vidámpark: A város közepén évek óta óriási cirkuszi sátor áll ahol naponta több előadást is tartanak. Közvetlenül a szomszédságukban egy vidámpark található ahol felnőtt és gyermekjátékok sora vehető igénybe egyszeri díj befizetésével.
  • Afrika Múzeum: A Szalay kastélyban berendezett kis múzeumban Gróf Somssich Pongrácz trófea gyűjteménye mellett kultúrház is működik.
  • Szabadtéri Színpad: Változatos és gazdag választékú programsorozattal várják a nyaralókat. Egész szezonban sok neves fellépő és érdekes programok szerepelnek műsoron.
  • Kishegy: A Balatonlellei bortermő terület pár kilométerre van a központtól. Magaslatáról remek kilátás nyílik a Balatonra és a környékére. Két fő látványossága a híres borászatokon kívül Szent Donát barokk kápolnája és a Parkerdő.
  • Kikötő és a Szent István tér: Az állomás környékétől a kikötőig vezető sétány mentén éttermek, üzletek, színpad és szórakozóhelyek várják esténként a Balatonlellén és környékén nyaralókat.
  •  Óriáskerék: 2020-tól új attrakcióval bővült a nyári kínálat. A kikötőben hatalmas óriáskerékről gyönyörködhetünk a környék panorámájában!

Lelle kikötő

Népszerű kirándulások és programok Balatonlelle környékén. Rosszidő esetén sem kell unatkozni a balatonlellei nyaralóknak. Sok napos illetve félnapos program közül választhatnak, melyek közül ezek a legnépszerűbbek:
 

 Utazási Tipp  
    Szállások a Balaton déli partján

 

Tags:

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben