Az olaszországi Cáorle a színes kis házak települése


A városka központja
eredetileg egy hangulatos kis halászfalu színes házakkal, egy a tengerparton található kis templommal és egy festői lagúnával. A színes házak szembetűnően megkülönböztetik Cáorlét a környező településektől, s nem véletlenül, mert tulajdonosaik gondosan karban tartják őket, igazi kis ékszerdobozoknak tűnnek ezek a házak.


 Utazási Tipp  
    Szállás: Cáorle - Olaszország

Cáorle ideális célpont lehet azon turisták számára, akik egyszerre keresik a tenger adta örömöket és a kultúrát. Ezen a helyen mindkét igényt kielégíthetik és bátran hozhatják a legapróbb gyermekeket is, mivel sok, a gyermekes családok igényeit szolgáló lehetőség található itt.

A festői és igen hangulatos történelmi városközpontban számtalan látnivaló várja a látogatót, de ezek közül is kiemelkednek a Dóm a harangtoronnyal, és a tengerparton lévő Santuario della Madonna dell’Angelo szentély. További látnivalók még a Cattedrale di Santo Stefano (Szent István katedrális), valamint a szabadtéri kőfaragási emlékmű, a tengerparton található faragott kövekből álló hullámtörő. Igazi élvezetet jelent a városközpont keskeny, kanyargós utcácskáiban (calle) csavarogni. Aki múzeumot szeretne látogatni, annak érdemes megtekintenie a Tengeri Régészeti Múzeumot (Museo di archeologia del mare). A modern yachtkikötőben, a Darsena dell’orologioban pedig mindenkit elvarázsol a szebbnél szebb hajók sokasága.


caorle 1318568 1920

Cáorle egyik szimbóluma a csodás, kb. 5 km hosszan elnyúló homokos tengerpart, mely két részből áll: a nyugati part (spiaggia del Ponente) és a keleti part (spiaggia del Levante). A széles, homokos part a legkülönfélébb módokon nyújt lehetőséget a relaxációra, pihenésre, kikapcsolódásra. Tehetünk itt hosszú sétákat a víz mentén, a Madonna dell’Angelo-tól egészen a 2300 m-re lévő Porto Falconera kikötőig. A spiaggia di Ponente végénél található az észak-Adria egyik legismertebb kikötője, a porto di Santa Margherita bejáratát jelző móló.

Ha Cáorléba látogatunk, nem mulasszunk el egy kirándulást tenni a lagúnák világába. Keressük fel a halászfalut, mely a mai napig tökéletes állapotban megőrizte az eredeti településszerkezetet és a halászok jellegzetes, nádból és sárból épített házait, a casoni-t. Ez a kirándulás egy valódi időutazás-szinte visszarepíti a látogatót egy olyan világba, ahol az ember még közvetlen, szoros kapcsolatban élt a természettel. Lehetőség van részt venni egy bird-watching-on, hogy eredeti és háborítatlan élőhelyükön figyeljük meg a lagúna lakóit. Érdemes látogatást tenni a környező településeken is, közülük csak néhányat emelünk ki: Brussa, Cà Corniani, Cà Cottoni, Villaviera, San Giorgio di Livenza, San Gaetano, Ottava presa, Marango és végül Villaviera.


 Utazási Tipp  
    Szállás: Cáorle - Olaszország

Ne feledkezzünk meg a shoppingról sem. A városközpont utcácskáinak számos üzletében mindent megtalálhat a vásárló, a ruházati cikkektől a kozmetikumokon át az ajándéktárgyakig minden megtalálható itt. A különböző ünnepek alkalmával megjelennek az utcai árusok is, akik elsősorban házilag készült termékeikkel kényeztetik a kulináris élményekre vágyókat.
Mindenképpen látogassunk el a Cáorle kikötőjében található halpiacra (mercato del pesce). A halászok itt árulják rekeszekben a különböző éttermeknek és szállodáknak a tengerből éppen kifogott halaikat. Külön érdekesség, hogy az értékesítés árverés formájában zajlik.Akik az éjszakai életet kedvelik, azok sem maradnak szórakozási lehetőségek nélkül. Igaz, Cáorléban nincs diszkó, van viszont rengeteg pub, bar, borkóstolási lehetőség, élőzene, így mindenki számára lehetőség van belehúzni az éjszakába. A számtalan jobbnál jobb, minden igényszinthez igazodó étteremben megkóstolhatjuk a környék hagyományos konyhaművészetének ízeit. Természetesen a legalapvetőbb alapanyag ezen a környéken a hal, melyet számtalan módon készítenek el. Cáorle végiglátogatásának legjobb módja a gyaloglás, mindazonáltal remek biciklis kirándulásokra is lehetőség nyílik, a távolabbi célpontokhoz már inkább az autót javasoljuk.
 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Olaszországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben