Az 5 legszebb magyar völgy

 
Cuha-völgy

Ez a gyönyörű szép, 4km-es völgy a Bakony egyik legszebb helye, így mindenképpen érdemes ide ellátogatni, ha egyszer a térségben járunk. Ingyenessége mellett igazán könnyedén meg is közelíthető, autóval, vagy akár vonattal is Győr vagy Pápa felől. A völgy felett hidal át hazánk egyik legszebb völgyhídja, azon pedig egy festői vasútvonal. Többek között van lehetőség sziklamászásra is, ahol a kezdők és a haladók egyaránt megpróbáltathatják magukat. A 2015-ben megépült új részeket akár a kisgyerekes családok is meglátogathatják. Viszont érdemes figyelni az időjárásra, mivel ha egy esős időszakot kapunk el, akkor sok bonyodalmat okozhat a sár és a latyak.


Hidegvíz-völgy
 
A Sopron közelében található völgy igazi vadregényes táj abból a szempontból, hogy több forrás is fakad a völgyben, amik egy igazi elvarázsolt hellyé varázsolják a területet. A 25 közül a legnagyobbról és leghíresebbről nevezték el völgyet, a Hidegvízről. Ez a Rák-patakot táplálja, ami egy mesterséges tó vizébe ömlik.
5 legszebb magyar volgy 01

Ilona-völgy
 
A hely legnagyobb látványossága egyértelműen az itt található 10 méteres vízesés, és a közelében húzódó 6,5 km-es tanösvény, ami egy csomó érdekességgel várja az oda látogatókat. Ez a legnagyobb szintkülönbségű természetes vízesés hazánkban, ami egy V alakú kivágásból zúdul le a mélységbe. (Érdekes látnivaló lehet még az a 1,5 km-es vadgesztenyékből álló fasor, ami Károly Mihály gróf megrendelésére épült)
 
Koloska-völgy
 
A Balaton közelében található páratlan természeti jelenség Balatonfüredtől nem messze fekszik. Az itteni tanösvény és kirándulóhely kivételes természeti értéket képeznek, és a különleges erdei tornapálya kellemes kikapcsolódást nyújt minden ide érkezőnek. Aki pedig a passzív kikapcsolódásra vágyik, annak egy felszerelt szabadtéri színpad is rendelkezésére áll. A környék vízrajzát a Koloska-forrással egyetemben teljes mértékben a turizmushoz igazították, és a természetes állatvilág változatossága ellenére kicsit gyér.
5 legszebb magyar volgy 02

Váli-völgy
 
A Budapesthez közel fekvő völgy Mezőföldön található, alig egy órányi autózással a belvárostól már ott is lehetünk. Itt a futás, a kerékpározás és a túrázás mellett lovaglásra is lehetőség van. A terület fölé magasodik a hely legmagasabb pontja, a maga 246 méterével a Tekerület hegyén. Az itteni források végül a Dunában kötnek ki.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben