ausztria

 

 •  
  arnoldstein header0

       A következő télen kötelező lesz az ún. 3G szabályrendszer használata egész Ausztriában, beleértve az FFP2 maszkok viselésének követelményét a sífelvonókon. Ez lesz a téli síturizmus központi rendezőelve, amelyet Wolfgang Mückstein (zöldek) egészségügyi miniszter , Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter és Günther Platter tiroli kormányzó (mindkettő ÖVP) ismertetett hétfőn az újságíróknak. A védettségi igazolványok meglétét a rendőrségnek és a hatóságoknak véletlenszerűen ellenőrizniük kell a péztáraknál és napközben a sípályákon is. Köstinger szerint jelenleg is dolgoznak az online bérletvásárlások automatizált ellenőrzési és értékesítési rendszerén.
  ausztria gleccser sieles 01

  A síterepek így működnek majd:


  Mückstein egészségügyi miniszter biztosította a téli sportok szerelmeseit: "Az intézkedések nem érintik azokat, akik oltottak vagy gyógyultak", viszont mindig magunknál kell tartani a védettségi igazolványt. Mückstein arról is tájékoztatást adott, hogy a felvonók üzemeltetői együttműködnek majd a szigorú szabályok ellenőrzésének tekintetében. Idén a felvonóknál nem lehet szorosan sorban állni, FFP2-es maszkot kell viselni, nem terveznek kapacitáskorlátozást és nem lesznek olyan távolságtartó szabályok sem, mint az előző évben.

  koralpe siterep


  A gasztronómia három szintű program szerint működik majd:


  A gasztronómia és a szállodák a háromlépcsős szabály szerint fognak működni, ami attól függ majd, hogy az intenzív osztályok ágyai mennyire foglaltak. Az öntesztek és antigén tesztek már nem lesznek érvényesek. Az après-ski programokhoz és az éjszakai éttermekhez és szórakozóhelyekhez 2. szinttől már csak az oltottak és a felépültek férhetnek hozzá. Platter egyfajta après-ski kijárási tilalmat is kilátásba helyezett . Ez azt jelentheti például, hogy az après-ski bároknak 18 órakor kell bezárniuk, az esti éttermeknek pedig csak 20 órakor szabad nyitniuk. A 2. és a 3. szintre vonatkozó részletes szabályokat még nem véglegesítették a jogszabályokban, a mostani rendelet jelenleg csak az első szintre vonatkozik. Az egészségügyi miniszter szerint ha romlani fognak majd a járványadatok, akkor is arra törekednek majd mindenhol, hogy a védettségi igazolással rendelkezők továbbra is felkereshessék majd az éttermeket és a különböző rendezvényeket.

  murau header  3G szabályok a karácsonyi vásárokon


  A karácsonyi vásárok működését is szabályozzák a télre szóló tervek. A jelenlegi fertőzöttségi szinten a 3G szabályt kell alkalmazni, a magasabb szinteken ennek megfelelően további szigorítások jönnek majd. Itt is folyik még a gyakorlatban megvalósítható szabályok részleteinek megalkotása.  graz csokolade

  Mit jelent a 3-G-szabály?


  A következő kategóriákat határozták meg Ausztriában azokra a személyekre, akik kis járványügyi veszélyt jelentenek: a „3 G-szabály“ alapján a „geimpft, getestet, genesen“ személyek, vagyis a beoltottak, teszteltek, gyógyultak. Az ún. „Zöld Útlevél“ („Grüner Pass“) igazolja, hogy Ön tesztelt, beoltott vagy gyógyult. Ausztriában a 3-G szabály 6 éves kortól érvényes. Külföldiektől a lakóhelyükön kiadott és Ausztriában is elfogadott oltásokról ill tesztről szóló hatósági igazolást kérik el.
   
   

   

 •  

  Bécsben, az Osztrák-Magyar Monarchia hírneves császárvárosában lépten-nyomon magyar emlékekbe botolhat az osztrák fővárosba látogató turista. A Habsburg Birodalom, majd a Monarchia osztrák felének fővárosában rengeteg magyar nemes, feltaláló, költő és más híres hazánkfia fordult meg. Nézzük csak, melyek Bécs legismertebb magyar vonatkozású emlékei!

   

 •  
  Az újranyitás után sokan terveznek vakációt az idei nyárra, sokan közülük már foglaltak is szállást maguknak. Magyarországon idén ismét a Balaton lesz a legnépszerűbb úti cél a turisztikai szakemberek előrejelzései alapján, külföldön az Adria és Görögország lesznek a legcsábítóbbak.

   

 •    Ausztria legkeletibb tartománya nemcsak meseszép várairól, hanem számos termálfürdőhelyéről is ismert, amelyeket ráadásul a főbb útvonalakon nagyon könnyen elérhetünk, mivel többségük az osztrák-magyar határtól alig fél órányi autókázásra található.

   

 • Az árulkodó nevű Burgenland (jelentése Várvidék, régebben Őrvidéknek hívta a magyarság) napjainkban Ausztria legkeletibb tartománya, ám egykor a Magyar Királyság stratégiailag egyik legfontosabb területe volt, később pedig a török támadások idején a Habsburgok igyekeztek tűzzel-vassal védeni a fővárosuk előtti területet.

   

 •    A világ legélhetőbb városa. A schönbrunni kastély, a keringők, a Sacher-torta és a Habsburgok hazája. Kétórányira Budapesttől a világ egyik legdinamikusabb, legszínesebb városában egyszerre találhatjuk meg a múltat, a jelent és a jövőt. Legyen szó egynapos kirándulásról vagy akár hosszabb városlátogatásról, Bécs mindig jó választás. Fedezzük fel együtt a világ legzöldebb városát!   Írta: Belayane Najoua

   


 • A Donaueschingentől Konstancáig tartó, 4 szakaszból összetevődő, kb. 2900 kilométert felölelő híres kerékpárút négy országon és olyan nevezetes városokon keresztül vezet, mint Regensburg, Passau, Bécs, Budapest vagy Pozsony

   


 • Egy jól sikerült családi nyaralás nemcsak a tengerparti vagy balatoni lubickolásról tud szólni, hisz a hegyvidéki nyaralás és túrázások is rengeteg élményt jelentenek még a gyerekeknek is.

   

 •  Érdekességek, látnivalók, praktikus tudnivalók Németország legmagasabb csúcsa, a Zugspitze felkereséséhez

   

 • A határok újra nyitása után is csak lassan talál magára a turizmus. A legtöbben itthon nyaralnak majd, de a szomszédos országokba is sokan átruccannak már…

   

 • Az Attersee Ausztria legnagyobb tava, mely Felső-Ausztriában, a Salzkammergut régióban található.

   

 • Az ország leghíresebb betyárja egy ideig ide volt bezárva, ami ennek köszönhetően még népszerűbb lett. Ismerjék meg Kufstein várának történetét!

   

 • Sokak kedvenc színésze Arnold Schwarzenegger, akire a mai napig sokan úgy tekintenek, mint a testépítés, vagy éppen a filmes világ egyik ikonjára. Ezért ha tehetjük, látogassuk meg a Thali-i Arnold Arnold Schwarzenegger múzeumot.

   

 • Az ősi pogány szokás még ma is él az Alpesi országokban.

   

 • Kerek csokit, táblás csokit, szelet csokit, töltött csokit, mogyorós csokit, pralinét, nugátot, de még kakaóbabot is kóstolhatunk Berglben, a Zotter csokoládé manufaktúrában.

   

 • Karintia szívében, a gyönyörű Ossiachi-tó felett található egy 41.6 kilométeres síterep, Gerlitzen.

   

 • Ahogyan a pálya neve is utal rá, az 680 és 1600 m között elhelyezkedő Arnoldstein-Dreiländereck síterepen három ország, Ausztria, Olaszország és Szlovénia határai találkoznak.

   

 • A stájerországi Lachtal az osztrák tartomány második legnagyobb síterepe.

   

 • Koralpe síterepe leginkább azoknak ajánlható, akik nem szeretik a nyüzsgő és zajos síhelyeket.

   

 • Az olaszországi határhoz közeli Nassfeld is helyett kapott azon a listán, ahol Ausztria 10 legjobb síterepét tartják számon.

   

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben