Amit még nem tudtál a sakura ünnepről


Hogyan kerüljük el a nagy tömeget a parkokban? És mit jelent a jozakura? Japán egyik legnépszerűbb eseménye a hanami, vagyis a virágnézés ünnepe, amire érdemes már jó előre felkészülni, ha szeretnénk maximálisan kiélvezni a cseresznyevirágzás lenyűgöző látványát. Oldalunk összegyűjtött pár hasznos tippet és érdekességet, a sakura „vadászoknak”.

 Utazási Tipp  
    Utazás Japánba

A hanami buli

Bár a hanamiról a cseresznyefavirágokban való gyönyörködés és a sakura tűnékenységén való elmélkedés asszociál mindenki, nem szabad elfelejteni, hogy ez
 
Japán egyik legnagyobb bulija is.
 
Ha szeretnénk kicsit egyedül is csodálni a természetet, akkor érdemes ilyenkor korán kelni, hogy elkerüljük a tumultust a parkokban. Az este leszálltával a hanami, inkább egy hippi fesztiválra emlékeztet, mások szerint egy német sörfesztiválra, azt viszont fontos megjegyezni, hogy a rendőrség a legtöbb helyen 8 óra körül lefújja a partit.

japan cseresznye viragzas

A hanami éjszakája

A hajnalig mulatóknak érdemes megjegyezniük a jozakura szót, ugyanis a „cseresznyefák éjszakája” idején nem ér véget napnyugtával az ünneplés.
 
Ilyenkor papírlámpásokat függesztenek ki
 
a parkokban az éjszakai hanamira, a virágtól roskadó fákat apró mécsesekkel aggatják teli, így téve még varázslatosabbá, az amúgy is csodálatos látványt.
 
 
Sakura a gasztronómiában

A cseresznyevirág nemcsak a szemünknek nyújthat lenyűgöző látványt, de bizony az ízlelőbimbóinkat is elvarázsolhatja. Érdemes kipróbálni a hanami idején a sakurából készült ételeket, italokat, ilyenkor ugyanis a legtöbb étteremben cseresznyevirággal bolondítják meg a kínálatot. A sakura ünnepéhez hozzátartozik a teázás, valamint a cseresznyevirágos pezsgők és borok.

 Utazási Tipp  
    Utazás Japánba

Vásárlás hanami idején

Igazi sakura rajongók nem térhetnek haza egy-egy egyedi, kimondottan a sakura idejére tervezett, kristályokkal díszített órával, a fehérítő gyöngyöket tartalmazó, 24 órás hidratáló szérummal, vagy egy cseresznyevirág ízesítésű kólával. A legnagyobb világmárkák is meglátták ugyanis a potenciált a cseresznyefavirágzás ünnepében, és ilyenkor exkluzív sakura kollekciókat dobnak a piacra.
 
 
Cseresznyevirágfront

Aki szeretne naprakész információt kapni arról, hogy mikor és éppen hol virágzik a sakura, annak érdemes figyelnie a meteorológiai szolgálatot a tévében, rádióban vagy az interneten, ugyanis Japánban külön figyelmet szentelnek a „cseresznyevirágfrontra”.
 
A déli fekvésű, szubtrópusi szigeten, Okinawa legtöbb részén már január végén megkezdődik a virágzás, míg északon, Hokkaidon csak májusban.
 
A kettő között a nagyobb városokban, mint Tokió, Kiotó vagy Oszaka általában március végén, április elején nyílik a cseresznyevirág.
A várható sakura virágzást itt tudjuk nyomon követni: link  
 

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben