Amit Bécsben mindenképpen látni kell…


Az Ausztriába látogató magyarok első számú úti célja az egykori császári főváros Bécs, melyet már hosszú évek óta a világ legélhetőbb és legboldogabb nagyvárosának választanak. Pompás épületek, érdekes látnivalók és izgalmas programok várnak mindenkire, aki úgy dönt, hogy elutazik a gyönyörű osztrák fővárosba. Írásunkban bemutatjuk a legfontosabb bécsi látnivalókat:


TIPP: Érdemes Bécs meglátogatásához megvásárolni a Vienna City Cardot, melyet 24, 48 és 72 órás változatban is árulnak. Érvényes a tömegközlekedésre és sok helyen biztosít kedvezményeket.

becs 01

1. Schönbrunni kastély

Az UNESCO Világörökségi programban szereplő gyönyörű szép kastélyt egy korábbi vadászkastély helyén építtette át nyári rezidenciává Mária-Terézia a 18. században. Az épület varázsát az eredeti formájában megőrzött császári kastély és a kastélypark adják, ahol még egy színvonalas állatkert is található. A 8-17.30.ig nyitva tartó kastélyban különböző túrákon lehet megismerni a császárok és császárnék világát.

 Utazási Tipp  
    Bécsi utazások,
1 napos kiruccanás

2. Stephansdom

Először a 12. század közepén tettek említést a Bécs szívében található gótikus stílusú templomról, mely a következő századok során kétszer is leégett. Miután a katedrális megsérült a II. világháborúban, 1952-ben újra megnyitották, és a folyamatos felújításoknak köszönhetően egyre szebbé válik. A látogatás során meglátogatható az északi és a déli torony, a katakombák és a katedrális barokk berendezésű belső hajói.
becs 02

3. Bécsi Operaház

A világ egyik leghíresebb operaházát 150 évvel ezelőtt építették fel és napjainkban is a legnagyszerűbb művészek lépnek fel a felejthetetlen zenei eseményeken. A legolcsóbb jegy 7 a legdrágább pedig akár 500 Euróba is kerülhet. Az épület dekoratív belső tereit vezetett túrákon lehet jobban megismerni.

4. Belvedere kastély

Az egyik legfenségesebb bécsi kastély két különálló részből, az Alsó- és Felső Belvederéből áll. Szavojai Jenő herceg építtette barokk stílusban a kor legnevesebb művészeivel. A herceg halála után sokáig a Habsburgok használták a kastélyt, napjainkban az Osztrák Galéria műalkotásainak ad otthont Klimmtől egészen Schieléig. Ha van időnk, érdemes tenni egy kiadósabb sétát a kastély hatalmas kertjében, ahol több ezer különleges növény látható.
becs 03

5. Hundertwasser ház

A különleges lakóházat 1983-ban építette fel Friedensreich Hundertwasser művész, akinek színes és formabontó épületei messze földön híresek. A bécsi Hundertwasser ház a fiatalok és művészet barátok valóságos zarándokhelyévé vált. Látogatását érdemes összekötni a csak néhány száz méterre lévő Kunst Haus Wiennel, ahol sok különleges műalkotást mutatnak be egy állandó kiállításon.

6. Hofburg

Bécs történelmi óvárosának szívében található a Habsburgok egykori lakhelye, melyet ma az osztrák államelnök is használ. A hatalmas épületegyüttesben kapott elhelyezést több múzeum, a várkert és kápolna, valamint a Hofburg egykori lakóinak életét bemutató Imperial apartmanok és a Spanyol Lovasiskola. A Hofburg 9-17.30-óráig várja a látogatóit.

 Utazási Tipp  
    Bécsi utazások,
1 napos kiruccanás

7. Kunsthistorisches Museum

A világ egyik legfontosabb múzeumát évente több, mint egymillióan keresik fel. Az 1891-ben megnyílt hatalmas épület díszes termeiben és csarnokaiban a császári kor kincsei mellett hatalmas ókori gyűjteményben, világhírű festők alkotásaiban, érme- és fegyvergyűjteményben gyönyörködhetnek a látogatók. Nagy vonzerőt jelentenek azok az időszaki kiállítások, melyeket a múzeum kapcsolatrendszerének köszönhetően más neves múzeumoktól vesznek át.
becs 04

8. Prater

Bécs legendás szórakoztató parkjában a 123 éves óriáskerék mellett körhinták, szellemvasutak, és modern játékok mellett kockás abroszú tradicionális vendéglők, sportpályák és óriási zöld területek várják a látogatókat.

9. Museums Quartier Vienna

A bécsi művészeti negyed 60 különböző intézménynek ad otthont 90.000 m2-en. A legkülönbözőbb témák közül lehet válogatni a kortárs művészetektől kezdve egészen a klasszikusokig. A pénztáraknál érdemes érdeklődni a kombinált belépést biztosító jegyek után.
becs 05
forrás: wikimedia.org

10. A Bécsi Városháza

A bécsi városháza neogótikus tornyos épülete a leginkább egy királyi épületre emlékeztet. A legszebb látványt az adventi időszakban nyújtja, amikor az előtte levő díszesen kivilágított téren korcsolyapálya és vásári standok várják a látogatókat. a városházán sok rendezvényt tartanak és ott található Bécs egyik könyvtára is.


Film Bécs magyar vonatkozású látnivalóiról:

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben