Álomnyaralás a paradicsomban: Mauritius

 
Ha valaki egy új nyaraló sziget felfedezésére készül, érdemes jól utánanéznie minden lehetőségnek: A következő kedvcsináló összeállításunkban Mauritiust bemutatva ehhez nyújtunk segítséget:
Mauritius az Indiai-óceán nyugati részén Madagaszkártól és Reunion szigetétől keleti irányban található vulkanikus eredetű szigetcsoport, mely két nagyobb és több kisebb szigetből áll. Elnevezését a fő szigetről kapta, a másik nagyobb sziget neve Rodrigues.
mauritius 01

Hasznos információk mauritiusi nyaralóknak:
 
Időjárás Mauritius szigetén:

A trópusi területekhez hasonlóan novembertől áprilisig tart a mauritiusi nyár. Az időjárás általában meleg és párás, a hőmérséklet nyáron 33-35 0C , ilyenkor a passzát szél miatt érdemesebb a keleti partokon nyaralni. A májustól októberig tartó időszak csapadékosabb, az átlagos hőmérséklet 23-25 0C . ebben az időszakban a nyugati parton érdemes szállást választani és főleg az aktívüdülést választóknak ajánlott a sziget.
 Utazási Tipp  
    Felejthetetlen utazások Mauritius szigetére


Egészség, Oltások:

Nincs kötelező oltásra szüksége a Mauritiusra utazóknak, az egyedüli javaslat a sárgaláz elleni védőoltás. Persze a trópusi országokra jellemző higiéniai elővigyázatosságra ezen a szigeten is gondolni kell. Ügyelni kell a nap és szúnyogok elleni védekezésre is. Mauritiusra nem javasolt érvényes utasbiztosítás nélkül elindulni. az egészségügyi ellátás jó, de mindenért fizetni kell.
 
 
Nyelvtudás:

A Mauritiusra utazók az angol és francia tudásukkal egészen jól elboldogulnak majd. A helyiek emellett a Kreol-francia nyelv mauritiusi változatát használják.
Vallási megoszlás: 54 % hindu, 26% katolikus, 13% muszlim, 4% protestáns
Zónaidő: télen -3, nyáron -2 óra
mauritius 02

 Mauritius legfontosabb látnivalói:
 
1. Port Louis

A sziget nyugati partján lévő 170 ezres főváros számít az ország gazdasági és kulturális központjának. A legnépszerűbb nevezetességnek a központi piac számít, ahol a zöldségek és a gyümölcsök mellett kézműves termékeket és textíliákat is lehet vásárolni. A hagyományosabb értelemben vett városnéző program során pedig érdemes felkeresni a Természetrajzi Múzeumot, a Marie Reine de la Paix parkot és a Jummah mecsetet.
 
 
2. Grand Baie

Mauritius leghíresebb üdülőhelye a gyönyörű természeti környezetén túlmenően a szép szálláshelyekről hangulatos helyi éttermekről és butikokról nevezetes.
 
 
3. Tamarin vízesés

Akik nem csak a tengerparton heverészéssel szeretnék eltölteni az időt, felkereshetik a felejthetetlen szépségű Tamarin vízeséseket is ahol az őserdőben 7 szinten zúdul alá a víz.
A pálmafák, guavák és eukaliptuszok között fürödni is lehet a festői környezetben.
 Utazási Tipp  
    Felejthetetlen utazások Mauritius szigetére

4. Black River gorges Nemzeti Park

Mauritius első számú 6500 hektáros területen kialakított Nemzeti Parkja remek lehetőséget kínál a sziget endemikus növény és állatvilágának megismeréséhez. a jelölt ösvényeken járva pompás felvételeket lehet készíteni, némi szerencsével akár őzet és helyi vaddisznót is lehet látni.
 
 
5. Pamplemousses botanikus kert

A kb. 90 hektáron elterülő botanikus kertet az ott található nagyszámú növényfajnak köszönhetően a világ 3 legjobbja közé sorolják. Fajtái közül a leghíresebb a világhírű Victoria Regia vízililiom, melynek hatalmas levelei akár egy kisgyermeket is elbírnak a vízben lebegve.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben