A Szlovén Riviéra 3 legjobb üdülőhelye – Koper, Portoroz, Pirán

 
Az Adriai-tenger partján lévő szlovén Isztria régió napjainkig megőrizte eredeti mediterrán hangulatát. A nyaraló vendégek úgy érezhetik magukat Szlovéniában az Adriai-tenger partján, mintha a nyár összes szépsége erre a kis partszakaszra koncentrálódna. Az ódon macskaköves szűk utcákon a régi házak és templomépületek között sétálva átjárja az embert a régi velencei idők hangulata. A halászok a kikötőkből ma is úgy hajóznak ki friss halért, mint azt hajdan tették. A szlovén Isztria a második világháborúig Olaszországhoz tartozott, így ma is erősen érződik rajta az itáliai behatás. Írásunkban bemutatjuk a szlovén Adria 3 legszebb üdülővárosát Kopert, Portorozt és Pirant. Szlovénia legjobb tengerparti üdülőhelyei

szloven riviera

 
A szlovén Isztria legfontosabb üdülővárosa a múltjára oly büszke Koper méltó vetélytársa a térség bármelyik olasz vagy horvát üdülőhelyének. Lenyűgöző építészeti egységet alkot a középkori Szűz Mária Mennybemenetele katedrális, a számtalan régi velencei épület, a kikötő a benne ringatózó vitorlásokkal és a 15. századi, velencei gótikus stílusban épült Prétori Palota. Kellemes éghajlata és jó levegője miatt 1910 óta híres gyógyhelynek számít.
 
Nagyon népszerű a kikötő melletti komfortos városi szabad strand, ahol kávézók, éttermek, zuhanyzók, öltözők és egy nagy játszótér is található. A szörfösök és a búvárok is szívesen látogatják Kopert, de a környéken is sokféle program lehetősége várja a nyaralókat. Szépséges falvak, ősi romok, várak és természeti szépségek sora garantálja a tartalmas nyaralást.
 Utazási Tipp  
    Legjobb Szlovén utak és szállások

Portoroz
 
Szlovénia legjobb homokos strandja Portorozban található. Szintén fontos szerepet játszik a város életében az Adria egyik legmodernebb kikötője is. Jól kiépített turisztikai infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy ne csak a nyaralóvendégekre számítson Portoroz, hanem egész éves úti cél lehessen. A nagyszámú jó minőségű szálloda és apartman mellett kaszinót, konferencia központot, gyógyfürdőt és egy kis repülőteret is építettek, ami mind hozzásegítette Portorozt, hogy európai szintű üdülőhellyé fejlődjön.
szloven riviera 02

Pirán
 
Kihagyhatatlan látnivaló a félszigetre épült olaszos hangulatú meseszép Piran. A szlovén Isztria keleti szélén található gazdag múltú Pirán minden szeglete lenyűgöző látványt nyújt. Szép kilátás vár mindenkit a keskeny utcákon elérhető középkori várból, és a középkori Szent György templomon is érződik az erős velencei hatás. Az egykori kikötőből kialakított Tartini tér környékén sétálva megelevenedik előttünk a velencei múlt és kultúra. Különösen szép látványt nyújt a város amikor a naplemente bearanyozza a tengerpart középkori házait. Fürödni, strandolni Piránnál is lehet, de ehhez nagy part menti köveken és sziklákon át vezet az út. A legtöbben a kavicsos Fiesa strandját használják, ahová a Szent György templomtól visz egy kis gyalog út.
 
 

 

Hirdetés

Cikkek Szlovéniáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben