A síkresz 11 pontja - nem árt, ha tisztában vagy vele

 
A magyar Síakadémia oktatói alapvető feladatuknak tekintik a FIS, vagyis a Nemzetközi Sí Szövetség 10 pontos közlekedési szabályzatának oktatását, betartását. A Síkresz biztonságosabbá teszi a pályák használatát és egy balesetet követően, a jogi és kártérítési eljárás alapja.
 
 
1., Társak iránti tisztelet

Tiszteld a hegyet és a társaidat! Soha ne sízz egyedül! Figyelj és vigyázz sízőtársaidra!
 
sikresz 01

2., A sí feletti unalom

Urald a léced és a sebességed! Légy tisztában a tudásoddal! Figyeld az időjárási-, a talaj- és a hóviszonyokat, valamint a pálya forgalmát!
 
sikresz 02


3., Az útvonal megválasztása

Nem csak a tiéd a pálya! Úgy válaszd az ívet, hogy mindig az előtted, alattad sízőké az elsőbbség!
 
sikresz 03

4., Kerülés

Kerülj nagy ívben! Bármerről is kerülsz - felülről, alulról, jobbról vagy balról - mindig hagyj elég helyet arra az esetre, ha a sízőtársad netán váratlan fordulatot tenne!
 
sikresz 04

5., Becsatlakozás és újraindulás

Ne keresztezd mások útját! Ha oldalról érkezel egy jelölt pályára, vagy megállás után indulsz, nézz szét alaposan, ne veszélyeztesd egyetlen társad és magad sem!
 
sikresz 05

6., Álldogálás a pályán

Mindig a pálya szélére állj! Ha nem feltétlenül szükséges, ne állj meg a pálya keskeny vagy kevésbé belátható részein! Ha elestél, kapd össze magad és a pálya szélén rendezd soraidat!
 
sikresz 06

7., Gyaloglás a pályán

Gyalogosan csak óvatosan! Akár felfelé, akár lefelé gyalogolsz, a pálya szélén menj és ügyelj felszerelésedre, munkálataidra!
 
sikresz 07

8., A jelzések tiszteletben tartása

Figyeld a jelzéseket! Mindig vedd figyelembe az időjárási-, a talaj- és hóviszonyokra vonatkozó információkat! Figyelj a pályán és a környékén található jelekre és jelzésekre!
 
sikresz 08

9., Segítségnyújtás

Segíts a bajba jutottakon! Ha balesetet történik, minden síző köteles segítséget nyújtani! Akár okozója akár tanúja vagy a balesetnek, segíts! Súlyos sérülés esetén azonnal értesítsd a hegyi mentőket!
 
sikresz 09

10., Személyazonosság igazolása

Igazold magad és kommunikálj! Akár károsultja, akár tanúja vagy a balesetnek, add meg az adataidat a hegyi mentőknek és válaszolj a kérdéseikre! Legyen nálad a mobilod és használd is, ha kell!
 
sikresz 10

11., pont: Minden gyermeken legyen bukósisak!
 
Biztonságos siklást kívánunk!
 
 
 

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben