A Seychelle-szigetek kötelező látnivalói 1. rész – TOP10 Seychelles tippekkel!

 
Seychelles, sokak szerint maga az édenkert. Az Indiai-óceánon elterülő trópusi szigetvilágot gránit- és korallszigetek, zátonyok alkotják, összesen több, mint száz. Hófehér homokos tengerpartjai, hatalmas gránit sziklái, és ferde pálmafái a képeslapok és utazási irodák katalógusainak visszatérő témái, amióta csak megindult a turizmus a szigetállam felé.
 
De mit is érdemes leginkább megnézni, ha egyszer eljutunk ide? Milyen kihagyhatatlan látnivalók és programok várják az utazókat ebben a Földi paradicsomban? Lehet egyáltalán választani a temérdek természeti kincs közül? Cikkünkben megkíséreltük összeszedni a Seychelle-szigetek kötelező látnivalóit. Ha ezeket nem pipáljuk ki, nem is láttuk igazán Seychelles-t.
 
 
Következzen a TOP10 attrakció – nem fontossági sorrendben! A rangsorolás egyszerűen képtelenség lenne, mind egyformán csodálatos:
 
 
1. Anse Source D’Argent

Az Anse Source D’Argent La Digue szigetének egyik fénypontja, és a világ egyik legtöbbet fotózott tengerpartja, nem véletlenül. A hófehér homokból gigantikus gránitsziklák nyúlnak ki a magasba, szinte hihetetlen, hogy a természet formálta őket. Úszásra ugyan sekélysége miatt nem kifejezetten alkalmas, a kristálytiszta vízben akár órákig is áztathatjuk magunkat.
Seychelles 01

 
Tipp: Lehetőleg dagálykor látogassunk el ide, hiszen a beach ilyenkor tündököl legszebb formájában.
 
A partszakasz a L'Union Estate Park része, a belépő 115 rúpia. A nagykiterjedésű szabadtéri múzeum betekintést biztosít Seychelles történelmébe, régi mesterségekkel, klasszikus koloniális kreol épületekkel találkozhatunk, mindenképp nézzünk körül ebben a festői skanzenben, ha La Digue szigetén járunk.

 Utazási Tipp  
    Seychelle-szigetek utazások,
akciók, last minute:

2. Teknős simogatás Curieuse szigetén
 
Curieuse szigetének legnagyobb attrakciója a teknősfarm, ahol szabadon kószáló óriásteknősöket etethetünk, simogathatunk, és megnézhetjük a tenyérnyi kis bébi teknősöket is. Az élővilágot számtalan madár és hüllő gazdagítja.
Seychelles 02

A mangrove erdőn átvágva, a sziget másik oldalán megnézhetjük a Doctor’s House-t, az egykori lepra kolóniát. A kórt tanulmányozó orvos régi háza ma múzeumként üzemel, ahol tablókon olvashatunk a lepráról, a kolónia történetéről és a teknősökről, a ház mellett elterülő beach pedig elsőrangú, mindenképp csobbanjunk egyet a kultúrprogram után.
 
 
3. Snorkelezés a St. Pierre zátonynál
 
Curieuse mellett találjuk a szigetek egyik legjobb snorkelező helyét, a St. Pierre zátonyt. Gazdag, vízalatti élővilágát főleg nyugodt, szélcsendes időben élvezhetjük, ilyenkor a víz is tisztább, és a hullámok sem dobálnak.
Seychelles 03

 
Tipp: A St. Pierre zátony a Curieuse Nemzeti Park része, a belépő (200 rúpia/fő) egy napra szól, ezért érdemes a két programot ugyanarra a napra tervezni.
 
4. Bazar Labrin a Beau Vallon-on
 
A Bazar Labrin egy zenés, táncos kreol mulatság, ami minden héten, szerdán kerül megrendezésre. A tetőfokát napnyugta körül elérő party-t úgy képzeljük el, mint egy street-food fesztivált. Finomabbnál finomabb helyi különlegességeket próbálhatunk ki az utcai árusoknál, mint az octopus curry, a grillezett hal, vagy a breadfruit, miközben egy hideg helyi sörrel a kezünkben (Seybrew vagy EKU) élvezzük az élőzenét és a naplementét. Megkóstolhatunk helyi édességeket is, mint a kreol kókuszos süti, a répatorta, vagy a helyi chipsek (banánból, cassavából).
Seychelles 04

 
Tipp: Az igazán extrém gasztro-kalandorok itt kipróbálhatják a kalou névre hallgató helyi italkülönlegességet is.
 
A kalou a pálmarügy nedvének erjesztésével készített, alacsony alkoholtartalmú, és meglehetősen kellemetlen szagú, tradicionális kreol tudatmódosító szer. Aki nem kóstolta, az nem is volt Seychelles-en. A Beau Vallon Beach önmagában is megér egy látogatást, de ha tehetjük, időzítsük egy szerdai napra a programot! Érkezzünk meg a koradélutáni órákban, hogy legyen időnk fürdeni és napozni is a bazár előtt.

 Utazási Tipp  
    Seychelle-szigetek utazások,
akciók, last minute:

 
5. Grande Anse (és Petite Anse), La Digue
 
A Grande Anse, La Digue szigetének festői, fehér homokos tengerpartja. A legjobb módja a beach megközelítésének, ha kerékpárt bérlünk, amivel az egész szigetet bejárhatjuk, remek egésznapos programként. A méteres hullámok fehér habokban buknak a csodálatos türkizkék óceánba, a partszakaszt pedig hatalmas gránitsziklák díszítik, az egész lenyűgöző látványt nyújt.
Seychelles 05

Az úszás, a hullámzás és az erős áramlás miatt nagy odafigyelést igényel, de kellő körültekintéssel felhőtlenül fürdőzhetünk a hatalmas hullámok között.
 
Tipp: Egy titkos kis kitaposott ösvényen elindulva, a buja trópusi növényzeten átvágva, és egy kis sziklamászást követően tudunk átjutni a Petite Anse-ra, ami legalább annyira lélegzetelállító látványt nyújt, mint nagyobbik testvére.
 
 
 

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben