A nyugat-csehországi fürdőháromszög varázs

 
A gyönyörű nyugat-csehországi fürdőhelyek a világ leghíresebb gyógyfürdői közé tartoznak. Kiemelkedő népszerűségük a gyógyerejük mellett varázslatos szépségű műemlék épületeiknek is köszönhető. A terület legjelentősebb fürdővárosai Karlovy Vary, Marianske Lazně és Františkovy Lázně alkotják az úgynevezett fürdő háromszöget, de két további kisebb gyógyhely is bővíti a választékot ; Lazně Kynžvart és Jáchymov. Nincs a földön még egy olyan terület, amelynek gyógyvizei hasonlóan gazdag összetételben tartalmaznának ásványi anyagokat.
 
A cseh kormányzat évek óta komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a nagy múltú fürdő-háromszög felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.
karlovy


Karlovy Vary
 
A 650 éves múltra visszatekintő királyi várost gyógyfürdője és eseménydús történelme, ma is jól érzékelhető a varázslatos városképen. A számtalan szebbnél-szebb régi épületet szerencsésen sikerült összekombinálni az újabb stílusirányzatokkal. Karlovy Vary egyedülálló variációját kínálja a látogatóinak wellness szolgáltatások, szórakozási és kirándulási lehetőségek tekintetében.
 Utazási Tipp  
    Utazzunk Csehországba

Az egyedülálló Karlovy Vary-gyógymód a 15 helyi forrás alkalmazásán alapul. Ivókúrák, gyógyfürdők és egyéb kezelések keretében gyógyítják a betegségeket. A helyi termálvíz kémiai összetételében és fizikai tulajdonságaiban egyedülálló. A gyógyvíz számos fontos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Nagyon fontos a szeléntartalom, amely képes kumulatív toxinok, ólom vagy kadmium felszabadítására.
 
A Karlovy Vary gyógyvíz univerzális felhasználási lehetőségeinek köszönhetően számos betegség gyógyítható.
 
A kezelések magukban foglalják az emésztőrendszer betegségeit, az izom- és csontrendszerét a neurológiai rendellenességeket, a köszvényt, az elhízást és a cukorbetegséget is. A tartós eredmények eléréséhez általában 2-3 hétre van szükség. A betegek a kezelés befejezése után több hónapig érzik a pozitív hatásokat.
Marianske Lazne

Marianske Lazne
 
Egy meseszép erdőségben található Marianske Lazne városa, mely szépen ápolt parkjaival, gyönyörű épületeivel és szabadidős tevékenységek gazdag kínálatával várja a vendégeket. Több mint 100 termálforrás van a környéken, a város területén pedig további 40 gyógyforrás található. Marianske Lazne városképét meghatározza az 1818 és 1826 között épült romantikus oszlopsor, a bájos pavilonok és a zenélő szökőkút. Gyógyító célokra a gyógyvizek mellett természetes hatóanyagokat használnak: hidegen préselt olajokat, szén- és ásványi fürdőkhöz tőzeget és gyógyító földgázt - az úgynevezett „Mariengas” -t. Mariánské Lázně-ban az izom- és csontrendszeri betegségek, a vesebetegségek, a húgyúti betegségek, a nőgyógyászati betegségek, a légzőszervi betegségek, az anyagcsere-betegségek és az onkológiai betegségek kezelhetők eredményesen.
Frantiskovy lazne

Františkovy Lázně
 
A Františkovy Lázně-ban való tartózkodás egész évben nyugalmas és varázslatos - akár a virágzó tavasszal, akár a forró nyárban, a színes ősszel vagy a fehér télen keresi fel az utazó. A Ferenc császár által 1793-ban alapított patinás Františkovy Lázně ma is népszerű üdülőhelynek számít, de
 
igazán különlegessé a szén-dioxid tartalmú forrásai teszik.
 
Különösen a női betegségek egészségügyi központjaként gondolnak rá, beleértve a meddőség kezelését is. Gyógyítják továbbá a szív- és érrendszeri betegségeket, az izom- és mozgásrendszeri rendellenességeket, és az utóbbi években az onkológiai betegségek utókezelését is bevezették. A természetes gyógyító forrásokat eredeti állapotukban, vegyszerek hozzáadása nélkül használják fel a gyógyításhoz, melyet ivókúraként, vagy fürdőzéshez alkalmaznak.
Utazási Tipp
Utazások Csehországba

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben