A napsütéses profi síparadicsom, Nassfeld

 
30 km kék, 69 km piros és 11 km feketepálya várja az ideérkező sízőket és snowboardosokat. A 600-2002 méter között elterülő síterepet 5 kabinos, 9 ülőszékes és 16 húzós lift szolgálja ki. A nap szinte egész évben süt, a pályák karbantartására is odafigyelnek.
 
Nassfeld egy nagyon hóbiztos terület, így gyakorlatilag minden adott ahhoz, hogy síelésünk tökéletes legyen.

 Utazási Tipp  
    Nassfeld szállás

A sícentrum Magyarországról is elérhető távolságra van, Budapesttől csupán 560 kilométer az út. Magyar sízők körében nagyon népszerű Nassfeld, a helyszínen magyar nyelvű sí- és snowboardoktatás is igénybe vehető. A területet családok, baráti társaságok, csoportok egyaránt szívesen látogatják, mivel a pályák sokszínűsége miatt a teljesen kezdőktől a tapasztalt, profi sízőkig mindenki megtalálhatja a számára tökéletes pályákat.

nassfeld center

A pálya hatalmas népszerűségnek örvend, ami teljesen indokolt, viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy emiatt főszezonban nagy a tömeg, zsúfoltság. A rengeteg liftnek köszönhetően a lifteknél általában nem kell hatalmas sorban állásra számítanunk, ám a pályák és a hütték is időnként tömve vannak emberekkel. Aki családias, nyugodt környezetbe síelne szívesen, annak nem biztos, hogy Nassfeld fogja megadni azt, amire vágyik.
 
Nassfelden található az Alpok leghosszabb kabinos liftje, a Millenium Expressz.
 
Ez a Tröpolachból, 600 méterről viszi fel az embereket a 2002 méteres Madritsche Skiplatzra. Ide felérve pedig a rutinosabb sízők egy 7 kilométeres pályán keresztül csúszhatnak le a völgybe, élvezve a csodás kilátást, a hó fedte tájat és a napsütést. Aki egy különleges programra vágyna, azok számára pedig érdemes lehet kipróbálni az éjszakai sízést a pálya alsó, nagyjából 2 kilométeres szakaszán szombat esténként. Ezt azonban inkább tapasztaltabb síelőknek ajánljuk.
 
A helyiek a legkisebbekre is gondoltak. Egy varázsszőnyeges pálya és egy gyerekklub is várja a őket a hegyen.
 
A snowboardosok számára pedig található itt két snowpark és egy félcső, hogy a freestyleozás kedvelőinek is teljes legyen téli kikapcsolódásuk. A freeriderek számára is adódnak itt kedvező területek, de azért nagyon ne térjünk le a pályáról a lavinaveszélyre való tekintettel.
 
A hegyen 25 alpesi hütte található, ezek szolgálják ki az itteni sízőket.
 
Érdemes betérni valamelyikbe egy ebédre, megkóstolni a helyi ízeket, kifeküdni a napozóteraszra, vagy egy hosszú, fárasztó nap után beülni egy italra. Nassfelden a síelés és snowboardozáson kívül lehetőségünk adódik még a helyszínen sífutásra, szánkózásra, akár este is, a kivilágított szánkópályákon, jégkorcsolyázásra, és snow tubingozásra. Ha szeretünk korcsolyázni, érdemes ellátogatni a közelben lévő Weisenseehez, amely télen Európa egyik legnagyobb természetes korcsolyapályájává alakul.


Szállás gyanánt a négycsillagos wellness szállodától, az apartmanokig, panziókig minden szállástípussal találkozhatunk. Van lehetőségünk pályaszálláson megszállni, illetve akár a környező falvakban, rövidebb autóútnyira olcsóbban foglalni. Mindenképp gondoskodjunk időben a szállásunkról, hiszen egy igen népszerű, divatos síterepről beszélünk.
 
Összegezve tehát Nassfeld indokoltan számít a Top 10 osztrák síterep közé.
 
A terület mikroklímája, az állandó napsütés, a biztos hóhelyzet, a 110 kilométernyi pálya, és a különféle attrakciók mind-mind kifejezetten vonzóvá teszik ezt a síparadicsomot a magyar sízők számára.

 Utazási Tipp  
    Nassfeld szállás

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben