A napsütéses családi síterep Karintia szívében, Gerlitzen

 
A csodaszép panorámával rendelkező, kiválóan karbantartott, napsütéses pályák egytől egyig 1000 méter felett fekszenek, így
 
egy nagyon hóbiztos területről beszélünk, a szezon egészen áprilisig kitart.
 
Az 1000 és 1911 méter között elterülő síparadicsom 10.5 km kék, 27.8 km piros és 3.3 km fekete pályát foglal magába, melyet 1 kabinos, 7 ülőszékes és 7 húzólift szolgál ki. Ezen kívül a csodás környezetben található még 12 km-nyi sífutópálya is.

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások Ausztria

A sícentrum Magyarországról is könnyen megközelíthető. Az út Budapesttől 520 km, amely a kiépített autópályáknak köszönhetően 5-6 óra alatt meg is tehető. Pozitívuma az utóbbi időben rengeteget fejlődő Gerlitzennek, hogy sok sítereppel ellenben itt
 
felkészültek az érkező tömegre, több ezer főt képesek befogadni a környéken lévő parkolók.

gerlitzen ski

A lankásabb lejtők kifejezetten kedveznek a kezdő sízőknek. A széles pályák pedig nem csak nekik, hanem a carvingozás és a snowboardozás szerelmeseinek is kedveznek. A freestyleozást kedvelők pedig igénybe vehetik a helyi snowparkot, az erdei utakat, valamint a szűzhavas lejtőket.
 
Gerlitzen a magyarsízők körében is népszerű úti cél, a helyszínen magyar nyelvű síoktatás is igényelhető.
 
A széles pályák, a napsütötte lejtők, és a különböző nehézségi fokú pályák igazi családi sítereppé teszik Gerlitzent, hisz itt mindenki megtalálhatja a számára legtökéletesebb pályát, elfoglaltságot. A legkisebbek számára pedig külön tanulópályát alakítottak ki a helyiek varázsszőnyeggel, így ők is biztonságban élvezhetik a tanulás folyamatát.
 
Rutinosabb sízőknek javasolt kipróbálni a 13 lesiklópályából álló körsízési lehetőséget, a Stella Ronda-t.
 
Mint minden sízést, a gerlitzenit is a hegyen található alpesi hütték teszik teljessé. Üljünk ki valamelyik teraszára, élvezze a napsütést, a vidám hegyi hangulatot és a barátságos vendéglátást. Egy kis pihenés sosem árt, térjen be egy ebédre, vagy egy forralt borra, hogy ezután felfrissülten, kipihentem folytathassa a napját. Szállás gyanánt a különböző szállodától, az apartmanokig, panziókig minden szállástípussal találkozhatunk. Mindenképp gondoskodjunk időben a szállásunkról, hiszen egy igen népszerű, divatos síterepről beszélünk.


A pályák sokszínűségének köszönhetően tehát Gerlitzen bátran ajánlható kezdő, középhaladó és haladó sízők, illetve családok, csoportok, baráti társaságok számára is.
 
Viszont ne feledjük el, hogy egy igencsak népszerű síterepről van szó, főszezonban, a korai, negyed kilences nyitás ellenére is nehezen lehet elkerülni a tömeget.
 
Azok, akik Gerlitzent választották téli vakációjuk úti céljává, általában mind elégedetten tértek haza. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni Gerlitzen napsütötte lejtőit.

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások Ausztria

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben