A Millstätter See varázsa


Minden évben nagyon sok pihenést kereső vendéget vonz az 500 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő festői szépségű Millstätter See. Ausztria legdélebben fekvő Karintia tartományában található Millstättersee a Wörthersee után a tartomány második legnagyobb méretű tava. Hosszúsága a leghosszabb helyen, kb. 12 kilométer, szélessége 1 és 2 km között változik, legmélyebb pontján pedig 147 méteres. A tó északi oldalán szép kisvárosokat és kedves üdülő falvakat lehet találni, a tó többi partja pedig túrázásra, úszásra és pihenésre hív. A tó elnevezésének eredete még mindig ellentmondásos. Többen is egy 8. századi legendára utalnak, ahol 1000 kis szobrot (mille statue) vetett a tó vizébe az ott élő pogány nép feje Domitian mielőtt áttértek a kereszténységre.
millstatter 01
forrás: Millstätter See turizmus

A Millsättersee:

A Millstätter See különleges varázsa kétségtelenül a gyönyörű környezetének köszönhető, hiszen szinte minden oldalról 2000 méter magas hegyvonulatok veszik körül. A területen régóta élnek emberek. A régió első településének nyomai több mint 4000 évvel ezelőtti időkre nyúlnak vissza. A kellemes, délies hatásokat is felmutató helyi mikroklíma is hozzájárul a tóparti nyaralóhelyek különleges hangulatához. A tó vize a nyári hónapokban tartósan meleg elérheti a 26 fokot is, késő nyáron és ősszel lassan hűl le. Ez hosszú fürdési szezont biztosít a térségben. Nagyon népszerű a horgászat, a kerékpározás és a hajózás is. Az ott nyaralók nagyon sokféle sport és szabadidős program közül tudnak választani.

TIPP: Kérje a szállásadójától az ingyenes Milstätter See Inclusive kártyát, mely komoly kedvezményeket biztosít a díjköteles utakon, a strandolásnál a sportlehetőségeknél és számos belépő árából is.


Látnivalók, programlehetőségek:

  • Strandolás: A Millstatt városában lévő fedett fürdő egész évben nyitva tartva várja a látogatókat, de jó időben minden településen találhatóak szépen gondozott és családbarát fürdőhelyek.
  • Múzeumok, Kiállítóhelyek: Millstatt városának legfontosabb látnivalója a románkori bencés apátsági templom és múzeum valamint a Lindenhof udvar. Seebodennél a Burg Sommeregg középkori erődöt és a Halászati Múzeumot érdemes megnézni. Kicsit távolabb Radenthenben a Granathium kőzetgyűjteménye ér meg egy látogatást. A közeli Spital an der Drauban érdemes felkeresni a Porzia kastélyt és a mini vasúti világot.
  • Hajózás: Menetrend szerint közlekedő fehér hajókon lehet köbe járni a tó menti kikötőket. Útközben nagyon szép felvételeket lehet készíteni.

millstatter 02

  • Kerékpározás: A legnépszerűbb Millstätter See tókerülő túra 28 kilométeres és közepes nehézségi fokú, de például az Ossiacher Seehez vagy Spittalba is érdemes elkerekezni.
  • Túrázás: A Millstättersee fölé magasodó hegyekben számtalan szépen kiépített túraútvonal található. A két legnépszerűbb útvonal a három Hütte útja és a nagy panoráma túra, de sok más látványos alpesi túra lehetőségek közül is lehet választani.
  • Sízés: A Millstättersee térségében lakók a téli időszakban 3 közeli síterep közül választhatnak:  1. Goldeck , 2. Bad Kleinkirchheim 3. Innerkremms Mindhárom síterepen jól karbantartott, gondozott terepen lehet síelni. Jó tudni, hogy a tó körül sok szálláshelyen 20% kedvezményt biztosítanak az amúgy legdrágábbnak számító Bad Kleinkirchheim arany kártyáinak árából is!
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben