A mesés Elzász-Lotharingia - Strassbourg, Colmar és Mulhouse

 
A két kultúrkör határán lévő Elzászi régiót kb. 1,7 millióan lakják és a Vogézektől egészen a Rajnáig tart. Elzászban a történelem során sokszor cserélődött a francia és a német fennhatóság, nagyon sokan beszélnek németül, de jellemzőbb a francia identitás tudat. A helyiek életében nagyon mély gyökerei vannak az egyházi és a helyi szokásoknak is, ami sokszor segített átvészelni a nehéz időket a történelmük során.
 
Napjainkra Elzász olyan jelentős turisztikai régióvá nőtte ki magát, ahová egész évben megéri ellátogatni. Érdemes megnézni a területen szétszórtan fellelhető vidéki látványosságokat, dimbes-dombos borvidékeket és átélni a hely szellemét. Elzász történelmi várai és városai pedig mesés építészeti és kulturális emlékeikkel ejtik rabul minden látogató szívét örökre!
 Utazási Tipp  
    Utazások, akciók Franciaországban

Strassbourg
 
Az Európa Tanács székhelyeként gyakran hallunk erről a 250 ezres francia városról, mely Elzász központjaként jelentős gazdasági-, közigazgatási-, és oktatási központ.
 
Egyetemét évente 55.000 diák látogatja.
 
Strassbourg egyik fő látványossága a „ La Petite France” negyed, mely az Ill folyó csatornáival, faszerkezetes középkori házaival és régi malmaival remek fotótémákat szolgáltat. A város főtemploma a Münster a középkori gótikus építészet egyik legcsodásabb alkotása, el sem lehet téveszteni, hisz 142 méteres tornyával közel 600 éve meghatározó része a városképnek. Szobraival, kőfaragásaival, hatalmas 14 méteres rózsaablakával mély benyomást tesz minden látogatójára. A Münster környékének díszes házain és a középkori „malac” piacon kívül a Rohan palotát és az Európa Palotával szembeni Orangerie parkot ajánljuk meglátogatni.
strasbourg01

Colmar
 
A mozgalmas múltú sármos Colmar belvárosa különlegesen szép faszerkezetes házakkal és gótikus épületekkel várja az utazókat. Középkori templomaival ( Szent Márton templom, Dominikánus templom…), történelmi városmagjával és a híres Várostörténeti Múzeummal egy igazi időutazás részesei lehetünk. Különleges colmari nevezetesség a Bartholdi ház;
 
a világhírű Szabadság szobor alkotójának házában életének emlékeiből, modelljeiből nyílt lebilincselő kiállítás.
 
Minden év augusztusában híres borvásárt rendeznek Colmarban.
Colmar ovarosa
Mulhouse
 
A korábban Svájchoz is tartozó Mulhouse városát a középkori templomai és freskókkal díszített városháza mellett elsősorban a város múzeumainak kedvéért érdemes meglátogatni. A művészeti és történelmi múzeumokon túl nagyon népszerű a Vasúttörténeti (Cité du Train) és az Automobil Múzeuma is. Szintén érdemes megnézni a helyi Állat- és Növénykertbe is.
Mulhouse 01
Elzászi borok és specialitások

Természetesen Elzászban a fent leírtakon felül ezer csábító látnivaló várja az utazókat. A történelmi vidék azonban nemcsak nevezetességekkel, hanem messze földön híres gasztronómiával és az Elzászi Borúttal segít felfedezni az innét származó különleges borfajták titkait. Az ételek közül a mézeskalácsos gyümölcskenyér, a sajtos munster vagy a hagymás lepény számít híres specialitásnak, a borok közül pedig a pinot blanc, a sylvaner, a riesling és a gris nagyon népszerűek.

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás, Franciaországban

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Franciaországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben