A maja idők titkai Tulumban - tippek és érdekes látnivalók


A Tulum egy nagyon népszerű régészeti lelőhely a mexikói Maja Riviéra közelében, ami egy azonos nevű mai város mellett található a Yucatan-félszigeten. A modern kori Tulum körülbelül 4 kilométerre délre található a maja város romjaitól. Az utazók számos szálláslehetőség közül választhatnak a környéken a luxus butikhoteltől a tradicionális helyi szállásokig.
tulum 03

A legtöbb látogató a mindössze 130 kilométerre található híres üdülőhelyről Cancunból vagy a Maja Riviéra szállásairól érkezik olyan egynapos kirándulás keretében, ami a Tulumi látogatás mellett eljuttatja őket a közeli Xel-Ha élményparkjába is. Ez egy nagyon jó kombináció a tengerparton üdülők részére, de azoknak akik Tulum romjainak látogatásából a legtöbbet szeretnék kihozni, a nap elején kell felkeresnie a régészeti területet, hogy a 8 órás nyitásra odaérjen még az előtt, hogy a túra buszok a sok vendéggel megérkeznének. A parkoló a régészeti lelőhelytől kb. 1 km-re található. Van kis vonat, amellyel egy csekély díj ellenében el lehet jutni a parkolóból a romokhoz. Tulumról a leglátványosabb képeket egy szikláról lehet készíteni, ahonnan fantasztikusan jó kilátás nyílik a karibi tenger ragyogó türkizkék vízére és a romokra is. Maguk a romok nem annyira impozáns méretűek, mint a többi maja régészeti lelőhelyen pl. Chichen Itza vagy Uxmal romjai, de Tulum így is egy érdekes hely, ami megér egy látogatást. Mivel a romterület relatív kicsi, néhány óra elegendő ahhoz, hogy mindent megnézhessünk.
 Utazási Tipp  
    Mexikó legjobb körutazásai és nyaralóprogramjai

Látnivalók Tulumban:

A Tulum név (kiejtve "túl LOOM"), utal arra a tényre, hogy Tulum a maja időkben egy 3.6 méter magas fallal körülvett kikötőváros volt, melyet az egyik oldalán meredek sziklák védtek a tenger felől. A régészeti lelőhelyet minden nap reggel 8 és délután 17 óra között lehet látogatni. A belépőjegy ára felnőtteknek 70 peso, 13 év alatti gyerekek ingyen látogathatják. A helyszínen helyi idegenvezetők is bérelhetők, akik bemutatják a romokat. Csak hivatalosan engedéllyel rendelkező idegenvezetőket javaslunk bérelni, ők a mexikói turisztikai miniszter által kiállított igazolványt viselnek.
tulum 01

  • A freskók temploma
    Az épület belső részén eredeti maja freskók vannak, kék-zöld és feketével körvonalazva, a maják isteneit és vallási motívumokat ábrázolva.
  • El Castillo - A kastély
    Ez a régészeti lelőhely legmagasabb épülete. Lehetséges, hogy régen a kikötő navigációs pontjaként működött, ahonnét a maja kézműves termékeket a part mentén kisebb hajókkal szállították.
  • A tulumi strand
    Tulum romjai mellett a tengerpartját is feltétlenül érdemes megemlíteni, mivel ez a legszebb strand a Maja Riviéra mentén. Tökéletesen alkalmas arra, hogy a vendégek ússzanak és napozzanak a romok meglátogatása után.


TIPP: A romok meglátogatásához érdemes fürdőruhát, napvédőszereket, törölközőt és vizet vinni!

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben