A hamburgi Miniatur Wunderland - a világ kicsiben

 
A múzeumban található kiállítás egészen bámulatos számokkal rendelkezik, hiszen többek között 1000 vonat, 4300 épület és 265 ezer apró ember kapott helyet benne. A Hamburg északi részén fekvő múzeum a kikötőnegyed egyik legnépszerűbb látványossága és összesen kilenc felépített világból áll.
 
A koncepció lényege az, hogy a látogatók egy olyan világba csöppenjenek bele, ahol óriásoknak érezhetik magukat. A kiállítás viszont ezen is csavart egyet, és az látogatók a való életben is, számukra jól ismert helyeket járhatnak be így. Többek között: Hamburgot, Rómát, Velencét, Svájc legelőit és skandináv hegységeket. (Természetesen minden hely legérdekesebb turistacélpontjait modellezték le) Ezekben az apró városokban viszont az az igazán érdekes, hogy a lehető legpontosabban építették fel őket, így aki járt a kiállított települések/helyek valamelyikében, akkor olyan részleteket is felfedezhet, olyan emlékek elevenedhetnek fel benne, ami garantáltan azt eredményezi, hogy több időt töltsön el a múzeumban, mint amennyit eredetileg tervezett.
Miniatur Wunderland 01
forrás: wikimedia.org


A kiállításon ráadásul minden mozgásban van, a vonatok, a repülőgépek és az autók. Igazán elképesztő látványt nyújt, mikor a vonat eltűnik az alagútban, majd pár másodperc múlva felbukkan a másik oldalon. Ez, és a többi részlet teszi igazán élővé és lélegzővé ezt az egészet. Az utcákon helyet kapó lámpák sem dísznek vannak, ha a termek kicsit elsötétednek, akkor felkapcsolódnak. Ezt az egészet viszont egyáltalán nem könnyű leprogramozni,
 
ezért a Miniatur Wunderland működésért összesen 50 számítógép felel.

 Utazási Tipp  
    Hamburgi utazások, akciók, szállások:

A 9 kis világ 1500 négyzetméteren működik, és az épületen belül a kiállításuk szintekre vannak osztva. A vonatok 15 km-en közlekednek, és egy közelgő bővítés alkalmával ezt 20km-re szeretnék emelni, illetve a munkálatok végén már 13 tematikus világ lesz majd látogatható.
Miniatur Wunderland 02forrás: miniatur-wunderland.com

Hamburg
 
Németország második legnagyobb városa, a maga 1,8 milliós népességével. Az ország egyik legmeghatározóbb ipari központja, és a középkor óta fontos szerepet tölt be az északi kereskedelemben. (Ez szerencsés fekvésének is köszönhető, az Északi-tenger és az Elba folyó tölcsértorkolatánál) A várost 993-ban alapították, de a viharos történelmi évszázadok során többször is újjá kellett építeni.  Mai formáját 1937. április 1-én nyerte el.

 

Hirdetés

Cikkek Németországról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben