A fantasztikus Skócia látnivalói, nevezetességei - amit nem lehet kihagyni

 
Érdemes jól felkészülnie a legfontosabb látnivalókból annak, aki a közeli jövőben Skóciába készül. Egy jól összeállított útiterv kincset érhet mindazoknak, akik meg szeretnék alaposan ismerni ezt a gyönyörű országot. Felfedezni a csodálatos tájait és megismerni az Skócia változatos történelmének legfontosabb emlékeit. Kedvcsináló összeállításunkban összeírtuk a legfontosabb látnivalókat.
skocia 01

1. Edinburgh
 
Skócia fővárosa egyszerűen csodálatos hely. A város fölé magasodó hatalmas Királyi Erőd ősi sziluettje uralja az egész városképet. Az erődítés ősi falai misztikus titkokat rejtenek. A turisták körében nagyon népszerű hely a Royal Mile-nak nevezett utcák sora melyek a Várból a Hollyrood-Apátságig vezet. Az óváros 1995 óta UNESCO Világörökségi védelme alatt áll. Érdemes még megnézni a régi piacteret, a Szent Egyed Katedrálist és a Királyi Palotát is.
 
skocia Edinburgh 02

2. Glasgow

Skócia legnagyobb városát a Clyde folyó partján a Skót Alföldön építették. Vidám és eleven hely sok látnivalóval. Glasgow városképét szecessziós és viktoriánus épületek jellemzik. Glasgow legfontosabb látnivalói a következők: Városháza, Glasgow Katedrális, Városi Kamara, George Square , Városi és Közlekedési Múzeumok, Kelvingrove Art Galery, Buchanan Street, Necropolis, Botanikus kert.
 
skocia Glasgow 03

3. Aberdeen
 
Skócia harmadik legnagyobb városa az ország észak-keleti részén található, a Dee és a Don folyó között. Vibráló életű, kreatív város sok látnivalóval. Ezek közül a legfontosabbak a következők: Szent Machar Székesegyház, Királyi Egyetem és Főiskola, Botanikus kert, Művészeti Galéria , Tengerészeti Múzeum, Szent Miklós templom
 
 
skocia Aberdeen 04

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben