A fantasztikus Skócia látnivalói, nevezetességei - amit nem lehet kihagyni

 
Érdemes jól felkészülnie a legfontosabb látnivalókból annak, aki a közeli jövőben Skóciába készül. Egy jól összeállított útiterv kincset érhet mindazoknak, akik meg szeretnék alaposan ismerni ezt a gyönyörű országot. Felfedezni a csodálatos tájait és megismerni az Skócia változatos történelmének legfontosabb emlékeit. Kedvcsináló összeállításunkban összeírtuk a legfontosabb látnivalókat.
skocia 01

1. Edinburgh
 
Skócia fővárosa egyszerűen csodálatos hely. A város fölé magasodó hatalmas Királyi Erőd ősi sziluettje uralja az egész városképet. Az erődítés ősi falai misztikus titkokat rejtenek. A turisták körében nagyon népszerű hely a Royal Mile-nak nevezett utcák sora melyek a Várból a Hollyrood-Apátságig vezet. Az óváros 1995 óta UNESCO Világörökségi védelme alatt áll. Érdemes még megnézni a régi piacteret, a Szent Egyed Katedrálist és a Királyi Palotát is.
 
skocia Edinburgh 02

2. Glasgow

Skócia legnagyobb városát a Clyde folyó partján a Skót Alföldön építették. Vidám és eleven hely sok látnivalóval. Glasgow városképét szecessziós és viktoriánus épületek jellemzik. Glasgow legfontosabb látnivalói a következők: Városháza, Glasgow Katedrális, Városi Kamara, George Square , Városi és Közlekedési Múzeumok, Kelvingrove Art Galery, Buchanan Street, Necropolis, Botanikus kert.
 
skocia Glasgow 03

3. Aberdeen
 
Skócia harmadik legnagyobb városa az ország észak-keleti részén található, a Dee és a Don folyó között. Vibráló életű, kreatív város sok látnivalóval. Ezek közül a legfontosabbak a következők: Szent Machar Székesegyház, Királyi Egyetem és Főiskola, Botanikus kert, Művészeti Galéria , Tengerészeti Múzeum, Szent Miklós templom
 
 
skocia Aberdeen 04

 Utazási Tipp  
    Utazások Skóciába, akciók, last minute

 4. Stirling kastély
 
A királyi lakhelyként is szolgáló gazdag történelmű kastély ismerős lehet a Rettenthetetlen c. filmből is. Koronázó helyként igen fontos szerepet játszott Skócia történelmében, így nem hiányozhat a bakancslistáról a magaslatra épült erősség meglátogatása sem. Falai között megelevenedik az egykori királyok élete, a skótok és az angolok között a régi időkben megvívott csaták története.
 
skocia Stirling 05

 5. Eliean Donan kastély

A skót vidék bővelkedik természetes vizekben. A kis szigetre épült 13. sszázadi kalandos múltú kastélyt eredetileg a vikingek ellen építették, tetejéről jól láthatóak a Loch Alsh, a Loch Suich és a Loch Long is. Az épületet 18. században az angolok lerombolták, újjáépítésére végül a 20 században került sor.

skocia Eliean Donan 06

6. Loch Ness
 
Talán felesleges sokat írni a Nessie névre keresztelt szörny történetéről. Egy jó tanáccsal mindenesetre szolgálhatunk: Érdemes némi időt adni magunknak a tó partján, és hagyni hogy áthassa lényünket a tó varázsa. Kis szerencsével esetleg akár még egy legendás felfedezést is tehetünk!
 
skocia Loch Ness 07

7. A Glencoe-völgy

A Skót Felföld szépsége talán ebben a vulkanikus eredetű festői völgyben bontakozik ki a leginkább. Ködbe burkolózó hegycsúcsok, a zöld ezer árnyalatában úszó táj, kis vízfolyás. Ma ez az egyik legnépszerűbb skót kirándulóhely. Több film forgatási helyszíne is ebben a völgyben volt.
 
skocia Glencoe 08

 Utazási Tipp  
    Utazások Skóciába, akciók, last minute

8. Melrose Apátság

A 12. század elején létesített apátság a skót szakrális építészet egyik csúcspontja volt. 500 évnél is hosszabb időn át volt aktív vallási központ. Mára már csak a romjait lehet megcsodálni, de romjaiban méltóságteljesen is őrzi a skót múlt és a hősök emlékét.
 
skocia Melrose 09

9. Dunrobin kastély

Skócia északi részén épült az egyik leglátványosabb skóciai kastély, melynek közel 200 szobája és szépen ápolt kastélyparkja korábban a Sutherland grófi család tulajdona volt. Belső kialakítása hűen bemutatja a régi nemesi családok életét.
 
 skocia Dunrobin 10

10. Skye sziget

Kis Skóciának is nevezik a mindössze 8.000 lakosú szigetet, mely a Hebridák csoport tagja. Legnagyobb települését Portree-t mindössze 2.500-an lakják. Remek fényképeket lehet készíteni a különleges sziklákkal borított tengerpartokon és a sziget belsejében található Cuillins-hegység vadregényes tájain.
 
skocia Skye 11

 

 

Hirdetés

Booking.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben