A Brexit hatásai Nagy Britannia turizmusára

 
Senki sem vette komolyan a dolgot hat évvel ezelőtt, amikor a brit miniszterelnök David Cameron 2013-ban közzétette, hogy népszavazást akar tartani az Európai Uniós tagsággal kapcsolatban. A népszavazást végül megtartották és néhány százalékos többséggel a kilépés pártiak győztek. Az azóta eltelt években bőven volt idő a kilépés részleteinek kidolgozására, de a brit és az európai uniós politikusoknak mégsem sikerült megtalálni a közös nevezőt. Akár még az is könnyen előfordulhat, hogy megállapodás nélkül ér véget Nagy Britannia EU tagsága. Írásunkban megvizsgáljuk, hogy milyen következményekkel számíthatnak az Egyesült Királyságba látogató turisták a brexit hatására.
brexit 01

 
Az EU tagság idáig egyet jelentett azzal, hogy elegendő volt a személyi igazolványunk is ahhoz, hogy az Egyesült Királyságba látogassunk. Úgy tűnik, hogy ebben a kérdésben a brexit után sem lesz komoly változás. A jövőben minimum 2021-ig valamennyi uniós és svájci állampolgár továbbra is vízum nélkül léphet majd be maximum 3 hónap időtartamra az országba. Az még nem ismert, hogy ez a kemény brexitre is vonatkozik-e?
 
 
A gyenge font:
 
A kilépés miatt a font nagyon sokat veszített az értékéből, ami sokak szerint így marad majd a kilépés után is. Ez jó hír az oda utazóknak, mert sokkal többet ér a pénzük, viszont nagy csapás a britek számára akiknek mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk, ha elhagyják az országukat a kedvenc európai nyaralóhelyük kedvéért. Szintén kérdéses az utazók jogainak sorsa a brexit után. Nem tudni például a késések esetén fizetendő utaztatói kártérítések jövőjét, vagy például az utazással kapcsolatos járulékos költségek és illetékek sorsát.
 Utazási Tipp  
    Körutazások, akciós utak az
Egyesült Királyságba

Telefonálás, barangolási díjak:
 
Mindannyian nagyon örültünk az EU-n belüli extrém magas barangolási díjak eltörlése után. Ez akár meg is változhat, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az unióból. Ha a kilépés rendezett lesz, nem kell ettől tartanunk. Ha sikerülne a megállapodás, továbbra sem kell fizetni a barangolási díjakat.
 
 
Repülőjegy árak:
 
A légi közlekedés liberalizálása az EU-nak köszönhető dolog. Hatására drasztikusan visszaestek az árak, nem alakulhattak ki monopóliumok sem. A liberalizálás utat nyitott a fapados üzleti modell elterjedésének. A brexit miatt sok szolgáltató tart attól is, hogy a drágábbá váló repülőjegyek miatt a vendégeik egy része elmaradhat a jövőben. A megállapodás nélküli brexit akár az európai légiközlekedés jelentős zavaraihoz is vezethet, mert a brit légitársaságok elveszíthetik a leszállási és kirakodási jogosultságaikat.
brexit 02 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben