A Baleár-szigetek - Mallorca, Menorca és Ibiza

 
A szigetek tökéletes helyet nyújtanak a kikapcsolódáshoz, hiszen a összes mediterrán tulajdonságot magukon hordozzák: mindig süt a nap, tágas homokos tengerpartok találhatóak itt, sok a hangulatos rejtett öböl és rengeteg új dolog kipróbálására van lehetőség. A vízi sportok közül a könnyűbúvárkodás, a szörfözés vagy éppen a Flyboard áll rendelkezésünkre. Akik inkább szívesebben maradnának szárazok, azoknak nyugodt szívvel ajánlhatjuk az üvegfenekű hajóval zajló tengeri utat.
balear szigetek 01


A legjobb vízi parkok, szociális programok, éttermek, diszkók és strandok Ibizán találhatóak, Magaluf és San Antonio személyében. A főszezonban ezek a legzsúfoltabb helyek, így ide mindenképpen érdemes egyszer-kétszer ellátogatni, mert ha valamire szükséged van, akkor azt itt jó eséllyel be tudod majd szerezni. Akik inkább a visszafogott pihenés pártján állnak, azoknak érdemes lehet felkeresni egy nyugodt öblöt, amit egy egyszerű útbaigazítással és egy jachttal megtehet. (Egyiket se túl nehéz megszerezni, angolul szinte mindenki tud egy-két alapvető mondatot, jachtot pedig szinte bárhol lehet bérelni)
 Utazási Tipp  
    Legjobb utak, szállások Spanyolországban

balear szigetek 02

A szigetek mindegyikére jellemző a forró nyárral és az enyhe téllel rendelkező éghajlat. És most vegyük sorra a szigeteket és azok látnivalóit!
 
  • Mallorca: Ez Spanyolország legnagyobb szigete, és az 1960-as évektől vált egyes országokban a tömegturizmus szinonimájává. A szigeten található Tramuntana-hegység az UNESCO világörökségének részét képzi. az 550 km-nyi tengerpartja pedig népszerű a sportolók körében.
  • Menorca: A második legnagyobb Baleár-sziget, a hely népszerű a kikapcsolódni vágyók körében, ráadásul páratlan értékekkel is bír, több ókori emlékművel és sok olyan állat- és növényfajjal, ami csak itt él meg. Ennek a szigetnek is a jelentős területe az UNESCO része.
  • Ibiza: A sziget nem túlságosan nagy (viszonyítási alapnak: kicsit kisebb, mint a Balaton), viszont 110 ezer ember él itt. A sziget elsősorban az éjszakai élet kedvelőinek a Mekkája, és főleg a fiatalok körében népszerű.
 
A világ legnagyobb szórakozóhelye is itt található, a Privilege, ami 10 ezer ember befogadására alkalmas.

balear szigetek 03 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben