A 10 legszebb látnivaló Madeirán


Már az elején fontos megjegyezni, hogy Madeira, mint terület négy nagyobbacska szigetből áll ezek pedig: Madeira, Porto Santo, Desertas és Selvagnes.

  • Monte Toboggan bizonyos felfogás alapján egy extrém sport – olyan, mint a bobozás, csak sínek nélkül, és egy dombról kell lejönni vele. A turisták egy vesszőkosárban élhetik át a kalandot, miközben a kosarat két gumicipős ember irányítja, hogy elkerüljék a baleseteket. Ez a közlekedési mód a 19. században még az arisztokraták kiváltsága volt, szóval most is elég nemesen lehet lecsúszni a hegyről.

madeira Monte Toboggan
forrás: wikimedia.org

  • A Ponta de Sao Lourenco félsziget Madeira keleti csücskében fekszik és értékei miatt mára természetvédelmi terület lett. Pont ez a terület bizonyítja be azt, hogy Madeira mennyire változatos, hogy a zöld erdőkkel ellentétben itt kopár sivárság várja a látogatókat. A félszigeten két program vár bennünket: a túrázás és a búvárkodás.
  • A 890 ezer éves Sao Vicente barlangok a terület vulkanikus működése hatására alakultak ki. A láva a belső részen nehezebben hűlt le, így lávacsövek alakultak ki, amik 1990 óta látogathatóak is. A földalatti túrához jegyet kell váltanunk, aminek a segítségével megcsodálhatjuk a Vulkán Központ kiállításait a vulkánokról és a földrajzról.

 Utazási Tipp  
    Utazások a Madeirára, a fák szigetére

  • Porto Santo szigetén a strandolás mellett hosszú túrákra is lehetőségünk van, ugyanis kevésbé kiépített, mint Madeira. A látnivalók közül a Pico de Facho-t tudjuk mindenkinek ajánlani, ami a sziget legmagasabb pontja és remek a kilátás az egész helyre.

porto santo

  • Porto Moniz egy csodálatos hely, ami elsősorban cukornádjáról és mézes sütijéről ismert. Viszont, rendelkezik egy olyan természeti kinccsel, amit szintén a vulkanikus működés alakított ki – a tengerben vannak természetes medencék, amiknek a fala megszilárdult lávából van.
  • A Monte Palota Trópusi Kertjei egy hatalmas komplexum, ami a Monte Palace szálloda területén található. Összesen 100 ezer növényfélét lehet itt megtalálni, amik közül a legérdekesebbek a cikász pálmák. Az állatvilág se elenyésző, rengeteg hattyú, kacsa, liba és páva kószál szabadon, amiknek egy része teljesen szelíd.

monte palace madeira
forrás: wikimedia.org

  • Ha valakinek a látvány az első, akkor a strandokon kívül a Cabo Giraót tudjuk neki ajánlani, ami Madeira talán legszebb helye – a magas szikla alatt húzódó óceán igazán gyönyörű látványként szolgál.
  • A zord hegyek kedvelőinek pedig kihagyhatatlan Madeira elsőszámú kilátóhelye, Pico de Arieiro, ahová autóval és kitartó túrázással egyaránt feljuthatunk. Ha valaki télen jár erre, akkor megcsodálhatja az egyetlen olyan helyet Madeirán, ahol eshet a hó.

PicodeArieiro madeira
forrás: wikimedia.org

  • A Madeirai Botanikus Kert a sziget egyik legfőbb látványossága, és a belvárostól körülbelül 1 km-nyire van. Itt 2000 növény található és már-már művészeti értéket képviselő elrendezésben csodálhatjuk meg őket.
  • A 15. századból rendelkező csatornarendszerek a madeirai levadákként híresültek el. Elsősorban a farmokat és a mezőgazdaságot látják el vízzel, éppen ezért jelentős a gazdasági szerepük.

 Utazási Tipp  
    Utazások a Madeirára, a fák szigetére

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben