Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Egy kínai szentély, ami szó szerint a fellegek között magasodik a táj fölé és az ország legérdekesebb látnivalói között tartják számon. Ez a Fanjing kolostor!

 

A szentélynek helyet adó tartomány a Guizhou névre hallgat, és nagyjából kétszer akkora, mint hazánk. A régióról még pár szóban annyit, hogy itt található Kína legnagyobb vízzuhataga, a világ egyik legnépszerűbb madár-megfigyelőhelye, és az a 330 méteres magasságban fekvő hegyi templompár, amiről a mai cikk is szól.



A Fanjing-hegy a Wuling-hegység egyik része, az itt található templom pedig a buddhizmus egyik meghatározó szent helye. 2018 óta az UNESCO Világörökségi listáján is rajta van, amit főleg az építészeti különlegességeinek köszönhet, de a hegyen élő növények és állatok is fontos szerepet töltenek be a hely életében. (Két legfontosabb a Guizhou arany majom és a Fanjingshan fenyő) A hely neve egyébként azt jelenti, hogy „Brahma tiszta földje”, és sok, a buddhista tanokat követő ember szemében ez egyike azoknak a helyeknek, ahol megvilágosodhat. Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park és a Bailong lift - nélküle az Avatar is másmilyen lenne


fanjing mountain 01

képek forrása: youtube.com


A templom a 7. és a 10. század között épült meg a Tang-dinasztia uralkodása alatt, és sok más ekkor épült szentéllyel ellentétben ez kiállta az idők próbáját. Ha valaki egy kis edzést is tervez az utazás mellé, annak jó hír lehet, hogy közel 8000 ezer lépcső vezet fel ide, ami jó pár mínuszt jelenthet, tekintve hogy csak gyalogosan lehet feljutni. A templom-párat egy kőhíd köti össze, ugyanis a hegyet egy szűk, de annál mélyebb szakadék választja el.



TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.