5 tipp, egy salzkammerguti nyaraláshoz


Alighogy véget ér a síszezon, májustól kezdetét veszi a nyaraló és kiránduló időszak amit egészen október végéig tart. Az 5 nagyobb és számtalan kisebb tóból álló Salzkammerguti tóvidék területén 3 osztrák tartomány osztozik: Stájerország, Salzburg és Felső-Ausztria. Nyáron sokan keresik fel Magyarországról ezt a csodaszép vidéket. A lélegzetelállítóan szép táj, bájos kisvárosok és festői szépségű látnivalók sora nagyon emlékezetes nyaralást garantálnak a legkülönfélébb érdeklődési körű magyar vendégeknek.

 Tipp  
    Utazási ajánlatok Ausztriába


Összeszedtünk a legfontosabb ötletet, mit is érdemes megnéznünk, ha felkeressük nyáron ezt a mesés vidéket:
 
1. Traunsee - Gmunden

Ha Magyarországról közúton érkezünk a Salzkammerguti tavakhoz, első állomásunk mindenképpen a Traunsee partján épült Gmundenbe vezessen, mely ismertségét a híres helyi kerámia műhelynek és a filmforgatások helyszínéül is szolgáló Ort vízi kastélyának köszönheti.

traunsee szoveg kozott
2. Bad Ischl a császári nyaralóhely

A tóvidék déli oldalán található Bad Ischl Ferenc József és az udvar kedvenc nyaralóhelye volt. A Kaiservilla és Kurpark felkeresése mellett érdemes megnézni még a híres Leharvillát és ha módunk van rá, semmiképpen se hagyjuk ki a patinás Zauner cukrászdát!

3. Hallstatt

Talán a legtöbbet fényképezett meseszép kisváros Hallstatt, ahonnét érdemes felkeresni a helyi sóbányát is, melynek gazdaságát köszönheti az egész környék. Javasoljuk, hogy nézzék meg az utazók a gyönyörű panorámát nyújtó Skywalk kilátót, vagy vegyenek részt egy szép hajókiránduláson, mert a legszebb fényképeket hajóról lehet készíteni erről a fantasztikus helyről!4. Wolfgangsee

A Salzburgtól 29 km-re, található a Wolfgangsee talán legszebb városkája Sankt Gilgen, ahol Mozart édesanyja is született. Érdemes sétálni egyet a muskátlikkal díszített színes házak között, majd kirándulni a hegyekbe a városból induló felvonóval a Zwölferhornra (1.522 m), ahonnét e mesés vidék panorámája tárul elénk.

5. Salzburg

Ausztria UNESCO világörökségi védelem alatt álló városa, ahol egymást érik a szebbnél-szebb látnivalók, melyek közül a legfontosabbak a következők: Mozart szülőháza, Hohensalzburg vára, Hellbrunni kastély, Dóm, Getreidegasse, Mirabellgarten….

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben