5 nagyszerű érv a kefalóniai nyaralás mellett

 
1. Kefalónia sziget városai, települései
 
A legtöbb látogató meglátogatja a sziget fővárosát, az Argostolt ahol számos üzlet, kávézó, étterem, múzeum és szálláshely is található. A tengerparti sétányt pálmák szegélyezik.
 
A város bejáratánál érdemes megnézni a Koutavos lagúnáját (természetvédelmi terület) és a lenyűgöző De Bosset hídat.


A Fiskardo és az Assos települések régi épületei az 1953-as földrengés előttről származnak, így ideális helyszínek a romantikát keresőknek és a történelem szerelmeseinek. A Fiskardo elegánsabb üdülőhely ami drága jachtokat és luxus hajókat is vonz, míg Assos népszerűségét a velencei kastélynak és bájos öblének köszönheti. Sami komppal közvetlenül összeköttetésben áll a görög szárazfölddel. Érdemes megnézni az ókori akropoliszt, a vízi malmokat , vagy sétálni a kikötőben és élvezni a pezsgő életet és a csodás panorámát!
 
Lixouri város központja egy nyüzsgő tér tele tavernákkal, kávézókkal és büfékkel. Kefalónia második legnagyobb települése, ahol egyesek szerint a legjobb az éjszakai élet! Skala egy népszerű és élénk üdülőhely a dél-keleti parton. Hatalmas, homokos stranddal rendelkezik, ahol jó szállásokkal és vízi sportokkal várják a vendégeket:
 
tradicionális tavernákat, kávézókat és éjszakai klubokat lehet itt találni, de csendesebb részei is vannak.
 
Skala csodálatos római mozaikokkal is büszkélkedhet a város külterületén.
kefalonia szoveg koze

2. Kefalónia strandjai

A sziget változatos partvonalai mentén kristálytiszta a víz. Félreeső öblök, homokos, köves és sziklás strandok váltják egymást. A nagyobb strandokon napernyők és napozóágyak várják a vendégeket.
 
Itt található a világ egyik legszebb strandja is a Myrtos beach.
 
Sok helyen várják vízi sportokkal és hajókirándulásokkal a nyaralókat. Számos gyermekbarát strand is van Kefalónián ahol homokos parttal és sekély, lassan mélyülő mederrel várják a családos utazókat: Lepeda, Saint Thomas és Vatsa.

 Utazási Tipp  
    Utazások, akciók, last minute Kefalónia

3. Helyi ízek

A helyi sajtok közül a feta a stouba és a mizithra a legismertebbek. Érdemes megkóstolni a finom halételeket és a húsos lepényüket is. Keresett termékük az oliva olaj, a mézek és a helyi borok, valamint érdemes megízlelnünk a helyi édes desszerteket is.
 
Ajándékként sokan vásárolnak mézes mandulát üvegekben.
 
4. Program lehetőségek Kefalónián:

Az izgalmasabb programok közé tartozik a helyi barlangászat vagy az ejtőernyőzés, de számtalan érdekes programon lehet részt venni ezen kívül is:
 
lovaglás, szamártúrák, hajókirándulások, horgászat, búvárkodás, kajakozás a partok mentén vagy akár a kishajó bérlés is.
 
Lehet még strandolni, múzeumot látogatni és különféle esti programokon részt venni.
 
 
5. Természeti szépségek: túrázás, felfedezés

A sziget számtalan gyalogosan vagy hajóval elérhető természeti szépséggel vár.
 
Ezek közé tartozik az Jón tengeri régió legmagasabb hegycsúcsa az 1.628 méter
 
magas Ainos hegye vagy a Sami és Poros közé eső vidékek. Sok más helyen is találunk túraútvonalakat. Sokan jönnek ide fotózni vagy madár lesre is.


 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben