5 furcsa szálláshely Magyarországon – a magasban, a vízen és egy teherautóban

 
 
  • A Galya-kilátó azért különleges, mert az idelátogató emberek majdnem ezer méteres magasságban tölthetik a kikapcsolódásukat. (Egészen pontosan 990 méteren) A kilátó két szintjén van lehetőség szobák bérlésére, ugyanis ezeken az emeleteken kvázi betonszobákat alakítottak ki, amivel egyszerre lett egy csodás panorámával rendelkező „helyiség” és Magyarország legmagasabban fekvő szállása. A szobák elég szerényen vannak berendezve, viszont a fiatalok körében rendkívül népszerű. (Áram és wifi természetesen van)

galya kilato szallas
kép forrása: galyakilato.hu
  • A 22 Tisza-tavi úszóház Szabics települését gazdagítja egy páratlan turisztikai helyszínnel. A hivatalos útmutató felépítményes úszóműként hivatkozik rá, amik rendelkeznek egy-egy hatalmas terasszal, ahol mindenki kikapcsolódhat. A házak felszereltsége jobb mint a legtöbb sima lakás, rendelkeznek szaunával, jakuzzival, van hozzá saját stég, kültéri konyha és fedett hajógarázs. Az idelátogatók nem szoktak panaszkodni a „rossz” ellátásról.

tisza tavi uszohaz
forrás: hahohajo.hu

  • Ez a szállás egy másik listából kilóghatna, de mivel itt a legfurcsább magyar szállásokat gyűjtöttük össze, nem kavar akkora port, de mégis – ez még itt is elég érdekes helynek számít. Baranyában, Pécs közelében lehetőség van arra, hogy egy régmúlt csepeli teherautóban szálljunk meg. A Csepellina névre hallgató teherautót vendégházzá alakították, megtartva a régies varázsát, viszont ennek ellenére újnak hat. A helyszín, ahol lehetőségünk van megismerkedni az autóval is páratlan, egy hangulatos tóparton helyezkedik el. A terasz miatt lesz lehetőségünk grillezni is, vagy a holdfényben csodálni az alattunk elterülő vízfelületet.
csepelina
forrás: csepellina.blogspot.com

  • Az Alföld hosszasan elterülő pusztasága sok embert megihletett már az évszázadok során, viszont vannak olyanok is, akkor úgy éreznék maguknak közelebb ezt a vidéket, hogy itt aludnának. Viszont a sima sátrazás unalmas, a kényelem az manapság már mindenek felett áll, így van lehetősége az Alföld szerelmeseinek egy háromemeletes luxusjurtában a Homoki Lodge-ban megszállnia. Az osztrák tulajdonosok rendkívüli lelkesedéssel és részletességgel mutatják be a magyarok történelmét.

homokilodge
forrás: homokilodge.hu
  • Az Őrségi Nemzeti Park mellett, Rönökön 2013-ban épült a Gyűrűk urából ismert hobbit ház, egy belga házaspárnak köszönhetően. A ház három hónap alatt épült meg, és mindent őt raktak a helyére, a legkisebb gerendától kezdve a legnagyobb falakig. Ha ide tévedsz valamikor, akkor a házaspár által üzemeltetett ökofarmra is betekintést nyerhetsz.


 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben