5 film, amit a Kanári szigeteken forgattak és imádjuk!

 
Ha a Kanári-szigetekről beszélünk, akkor jó eséllyel neked is a strandolás az, ami először eszedbe jut, hiszen itt gyakorlatilag egész évben süt a nap, éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az egyik legközkedveltebb üdülőhelyszínné avanzsált. Persze azért a Kanári-szigetek ennél sokkalta izgalmasabb terület, ugyanis gazdag erdei, sziklái, a vulkánok mind-mind vonzzák a tekintetet, a trópusi éghajlatról pedig már nem is beszélve. Talán éppen ezek együttese az, ami nem egy filmrendezőt megihletett már az elmúlt hatvan évben, ugyanis e több, mint fél évszázad alatt több tucat film képkockáit rögzítették ezen a festői szépségű szigetcsoporton. Melyek is ezek? Csokorba szedtünk neked a leghíresebbeket!

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek


Solo: Egy Star Wars történet
 
Sokáig csak találgatni lehetett, hogy vajon a Han Solo életét bemutató Star Wars történet vajon tényleg a Kanári-szigeteken forgott-e, ám a tavalyi évben napvilágot látott képek minden kétséget eloszlattak s egyértelműsítették, hogy a film egyes részletei bizony Fuerteventura szigetén kerültek rögzítésre. Ráadásul most már nem is kell sokat várnunk arra, hogy a mozivásznon lássuk viszont a képsorokat, ugyanis Han Solo története a nyáron debütál majd a filmszínházakban.

5 film kanari szigetek01

Forrás: elpais.com
Halálos iramban 6
 
Bár a Halálos iramban filmeket szinte futószalagon gyártják és a hatodik epizód óta már plusz kettővel gazdagodtunk – sőt állítólag már a kilencedik is kilátásban van - mégis a listánkon most helyet kell kapjon a hatodik rész, ugyanis ezt
 
Tenerifén rögzítette a stáb még 2012-ben.
 
A forgatások a sziget déli autópálya szakszán kezdődtek meg, amit akkor egy időre lezártak a forgalomtól. Ám ennek a helyiek csak örültek, ugyanis akiknek rálátásuk volt az autópályára, azok kvázi premier plánból nézhették végig Vin Dieselt és csapatát.
 
5 film kanari szigetek03
Forrás: Gus Garcia
Titánok harca
 
A Titánok harca című film 2010 májusában debütált a mozikban, a fantasy fanoknak pedig azóta is nagy kedvence, mi azonban mégsem emiatt tettük fel a listánkra, hanem azért, mert a nagysikerű kalandfilm annak idején Tenerifén forgott. Bár a filmet a világ számtalan pontján rögzítették nem elhanyagolható kérdés, hogy a forgatásoknak a Kanári-szigetek adott otthon, sőt külön érdekesség, hogy a Titánok harcáig Tenerife már majdnem
 
negyven éve nem fogadott ekkora filmes stábot, így a képkockák rögzítése történelmi jelentőséggel is bír.
 
 
5 film kanari szigetek02

Forrás: slashfilm.com

Exodus
 
Ridley Scott nagyszabású filmje az Exodus 2014-ben került a mozikba s bár izgalmakban és kalandokban gazdag mozija rendkívül vegyes fogadtatásban részesült, mi mégis úgy gondoltuk, hogy feltétlenül meg kell említenünk, hiszen a bátor Mózesről szóló képsorok egy része bizony Kanári-szigeteken forgott.
 
Az előkészületeket tekintve a stáb három hónapon keresztül építette a díszletet, hogy megeleveníthessék az ókori Egyiptom civilizációját a vásznon.
 
5 film kanari szigetek05
Forrás: staging.ascmag.com
Moby Dick
 
A Moby Dicket több, mint hatvan évvel ezelőtt rögzítették a Kanári-szigeteken, persze ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a sziget langyos vizében sok cetféle él, éppen ezért egyáltalán nem furcsa, hogy a rendező – John Huston – éppen a szigetet választotta a forgatás helyszínéül.
 
5 film kanari szigetek04

Forrás: collider.com
A helyzet az, hogy kutatásunk közben még nagyjából ugyanennyi filmet találtunk, ami a Kanári szigeteken forgott, éppen ezért ne lepődjetek meg, ha listánknak hamarosan folytatása érkezik.

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Kanári-szigetek

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben