4 érv egy brazil utazás mellett - Salvador, Iguazu, Belem és Rio de Janeiro


Salvador

Riótól északra, a tengerparton található ez a mesebeli város, ami a portugál városépítés összes jellemzőjét magán hordozza. A templomok esetében a díszítés két színű, a cserepek művészien vannak kidekorálva. A templomok érdekesek lehetnek a történelem kedvelőinek, nekik pedig pozitívum, hogy csomó található a városban. A város elég csicsás a lakosság anyagi helyzetéhez képest, de például a piac nyüzsgő forgataga egyértelműen a Dél-Amerikáról bennünk élő sztereotípiákat idézi fel. A tenger természetesen csodálatos, az idő párás, a nap pedig kitartóan süt. A helyi folyó vörös vize a tengerbe ömölve bámulatos elegyet alkot, aminek a végeredménye jó tíz-húsz méternyire a parttól vörös hullámok. Egy templom különösen érdekes, tekintve hogy zarándokhely: azok járnak ide, akiknek valamilyen végtag betegségük van és szeretnének minél hamarabb meggyógyulni.


Szokás arról beszélni, hogy a Niagara vízesés azért (is) különleges, mert az USA és Kanada határán található. Nos, az Iguazu vízesés három ország között található (Brazília, Argentína, Paraguay) és 2,7 km hosszú. Van olyan része, ahonnan 82 méteres magasságból zúdul a víz alá, míg a legnagyobb résznél ez "mindössze" 64 méter. Itt másodpercenként 1 500 000 liter víz folyik a mélybe. Érdekesség, hogy a felszökő vízpárától szinte lehetetlen tiszta képet készíteni, így például a kezdő fotósok inkább ne ezzel kezdjék. A brazil oldal a legnagyobb, viszont az argentin rendelkezik a legváltozatosabb élővilággal. A lenyűgöző Iguazu vízesés

Iguazu vizeses 02
 Utazási Tipp  
    Utazz velünk Brazíliába

Belem

Az Amazona, illetve a „Paradicsom” kapuja rengeteg egzotikus állattal, amiket még a legjobb szakértők sem ismernének fel. A közelben található a Papagáj-sziget, ami arról vált ismertté (részben, hogy nincsenek rajta kígyók), hogyha itt táborozol – ez egy túra keretén belül kivitelezhető – akkor a papagájok fognak ébreszteni. Hajnalok hajnalán az egyik belekezd az énekbe, majd a másik 1000 folytatja azt. Egyébként hatalmas zajt csapnak, de ha valaki erre jár, érdemes kipróbálni a világ legtermészetesebb ébresztőóráját.

4 erv brazilia 02

Rio de Janeiro

A jó Rió olyan turisztikai célpontja Brazíliának, ami senkinek sem kihagyható. A város óriási, így a nyomornegyedektől kezdve egészen a luxus övezetekig minden megtalálható itt. A Krisztus-szobor nem hiába oly ikonikus jelképe a városnak – a szobor lábainál állva egészen éteri a látvány. Az itt élőkben a latin temperamentum sok mindenben megmutatkozik – például az örökös jókedvükben, és nem csak karneválok idején. Viszont a tengerpart rengeteg tolvajt vonz, akik miközben mi fürdünk megszabadítanak pár „fölösleges” dologtól. Szóval célszerű résen lennünk, ha sétára indulunk a városban.

4 erv brazilia 04

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben