12 dolog, amit látni kell Abruzzoban


Ha valaki még nem hallott volna róla,
Abruzzo közép-olaszország egyik tartománya, mely az Appenninek hegylánca és az Adria között terül el, alig kétórányi autóútra Rómától. Akik olaszországi nyaralást terveznek és olyan autentikus és kevéssé ismert, de csodálatosan szép és érdekes helyeket szeretnének látni, melyek ritkán szerepelnek a fő turista célpontok között, azok számára adunk néhány tippet. Ha ezeket a helyeket meglátogatják, biztosan nem fognak csalódni.


 Utazási Tipp  
    Szállás Róma és környéke

Abruzzo tartományt három Nemzeti Parkjának és gazdag természeti kincseinek köszönhetően „Európa zöld tüdejének” is nevezik. Röviden szólva Abruzzoban minden megtalálható: csodás tavak, az Adria homokos tengerpartja, érintetlen parkok, lélegzetelállító hegycsúcsok, eredeti állapotukban megmaradt varázslatos középkori városok, változatos természeti szépségek, klíma és csodás tájak.
 
Tavasszal heverészhetünk a Trabocchi coast homokos tengerpartján, aztán sétálhatunk a környék ékkövének, Vastonak utcácskáin, majd alig egy óra alatt a Majella Nemzeti Park valamelyik sícentrumának tetején találhatjuk magunkat.
 
Ha pedig nem akarunk síelni, vagy inkább nyáron szeretnénk meglátogatni ezt a csodás vidéket, elmehetünk kirándulni, vagy csak egy sétát tenni valamelyik nemzeti parkba, vagy látogatást tehetünk egy kis hegyi faluba, mint pl. Rocca Calascio, vagy Santo Stefano di Sessanio, esetleg megcsodálhatjuk a Gran Sasso (Campo Imperatore) fantasztikus panorámáját.

abruzzo kozepre

Elmerülhetünk a helyi kultúrában, megkóstolhatjuk a tengertől a hegyvidék felé haladva folyton változó konyhák ízeit és felfedezhetjük a
 
Pasta, az igazi olasz tészta (Fara San Martino), a confetti (jellegzetes cukormázas helyi édesség - Sulmona), valamint a kerámiák (Castelli) fővárosait.
 
Hogy Scanno-t, Roccascalegna-t, Civitella del Tronto-t és a többi látnivalót ne is említsük. Induljunk hát, járjuk végig a legfontosabb látnivalókat és hagyjuk, hogy magával ragadjon ennek a csodás tartománynak a varázsa.

 abruzzo also


 Utazási Tipp  
    Szállás Róma és környéke

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Olaszországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben