10 tipp, ha autóval utazunk az USA-ban

 
  • Fölösleges olyan vállalkozásba kezdeni, hogy valaki körbeutazza az USA-t, ugyanis az út felére vagy hihetetlenül fáradttá válik az ember, vagy pedig szegényé válik, mint a templom egere. Érdemesebb egy-egy államot körbeutazni, ami pár hét alatt teljesen reálisan megtehető.

 Utazási Tipp  
   

  • Érdemes az utazáshoz az autópálya melletti hotelekben megszállni, ugyanis ezek akár 50%-al olcsóbbak, mint városi társaik. Amiatt nem kell aggódni, hogy ne lenne szabad parkolóhely, ugyanis ez az az ország, ahol tényleg mindenki autóval jár mindenhova.
  • A helyiek és a helyi ételek megismerésére az út melletti éttermek a legjobbak, ugyanis ezek ebben az esetben is olcsóbbak a városiaknál, ráadásul könnyen beszélgetésbe lehet elegyedni a pult mellett.
  • Érdemes ésszel megtervezni az utat, ajánlatos kapásból kihagyni a nyarat, ekkor ugyanis nem csak hogy az államok felében eszeveszett hőség van, hanem ilyenkor használják a legtöbben az autópályákat. Egyértelműen a tavasz a legvezetőbarátabb évszak az USA-ban, bár az ősz sem rossz. A tél szintén felejtős a nyárhoz hasonlóan, jelentős helyi ismeretek nélkül egy-két alattomosabb útrész könnyen kifoghat a sofőrökön.

  • Mindig (de egy autós út esetében ez különösen igaz) érdemes több költséggel számolni, mint ami alapból lenne, ugyanis így nem érhet meglepetésként minket a magasabb helyi árak, szuvenírek, vagy a plusz költségek.
  • Minden leendő amerikai autósnak érdemes beszereznie egy amerikai mobilhálózatra kapcsolódó mobilt, ugyanis az adatroaming rettentő drága.
  • Az sem utolsó szempont, hogy a bérelt autót mi hajtja, mennyi időnként kell vele megállni, stb. A hibridek a legjobbak ebből a szempontból. Elektromos autókat csak kisebb államokban, sűrűn beépített területen érdemes igénybe venni, ahol biztosan lehet valahol tölteni.

usa auto1
  • Legyen érvényes utazási biztosítása mindenkinek, aki az USA-ba jön. Amerikában szinte nincsenek állami kórházak, mindent a magánszektor ural, ennek köszönhetően pedig természetesen az árak is csillagászatiak.
  • A vásárlásokat kedvelőknek csak ajánlani tudjuk az outleteket, amik mostanában Magyarországra is kezdenek betörni. Ezeken a helyeken különböző árucikkeket a rendes áruk töredékéért lehet megvenni.
  • Az általános sebességhatárok 100 és 120 km/h között vannak, viszont ha például egy rendőr leállít, semmiképpen se ellenkezzünk. Az amerikai rendőrök eléggé máshogy vannak programozva, mint a magyarok.

 

 

Tags: ,

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben