10 ok, amiért érdemes idén a Balatonnál nyaralni

 
1. Könnyű megközelítés
 
Akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazunk, néhány óra múlva máris élvezhetjük a csodálatos balatoni tájak látványát. Nem kell feltétlenül hetekkel előre eltervezni az utazást, lefoglalni a repülőjegyeket, külföldre szóló biztosításokkal és érthetetlen felárakkal bajlódni, egyszerűen beülünk a kiválasztott közlekedési eszközbe és már ott is vagyunk!
balaton strand csaladbarat

 
A Balaton lágyan simogató vize elég gyorsan felmelegszik. Még a legnagyobb rekkenő hőségben is kellemes felüdülést kínál minden balatoni nyaralónak. a 26-28 fokos vízhőmérséklet még a fázósaknak is kellemes. Sok helyen lehet szabad strandokat is találni, de a legtöbb fizetős strand is jóval olcsóbban látogatható, mint a szintén fizetős tengerparti fürdőhelyek.
 Utazási Tipp  
    Akciós szállásaink a Balatonnál

3. A Balaton biztonságos
 
Nem kell félni a veszélyes állatfajoktól annak aki a Balatont választja. Nincsenek medúzák, skorpiók, mérgező állatok és növények sem. Az elmúlt években tett erőfeszítéseknek köszönhetően a balatoni közbiztonság is jól alakul. Kevés a bűneset, esténként félelem nélkül sétálhatunk az utcán, vagy látogathatjuk a szórakozóhelyeket.
balatonlelle szoveg kozott01

4. Kedvező árak
 
Habár a szállásárak a Balaton partján sem feltétlenül olcsók, összességében véve mégis kedvezőbb áron hozható ki egy nyaralás a magyar tenger partjára, mint a tengerpartokra. Nincsenek rafinált csomag felárak a repülőkön, nem kell pénzváltással, külföldi autópályadíjakkal bajlódni, és a vásárlásaink, a telefonálás vagy egészségügyi ellátás is csak a már megszokott költségekkel jár.
 
5. Kerékpározás
 
Az utolsó 10-15 évben nagyon sokat fejlődött a kerékpáros infrastruktúra a Balatonnál. A tó körül, és a településeken belül is sok mindent láthatunk, ha kerékpárra pattanunk. A fejlesztések folytatódnak, így hamarosan akár Budapestről, vagy más nagyvárosokból is két keréken elérhetővé válik a Balaton part.
 Utazási Tipp  
    Akciós szállásaink a Balatonnál

6. Étkezés
 
Sokan szeretjük a magyar ízeket. A Balatonnál pedig a megszokott hazai ízek mellett egy valóságos „gasztro-forradalom” részeseivé is válhatunk, ha felkeressük a számos jó étterem egyikét. A balatoni boroknak pedig egészen biztosan nincsen párja, legyen szó akár a déli part pincészeteiről, akár a Balaton-felvidék nemes borairól.
balaton bor

7. Programok
 
A Balaton partján minden évszakban számos program közül választhatunk. A legtöbb programot május elejétől október elejéig szervezik, melyek közül jócskán lehet sportprogramokat, zenés és kulturális rendezvényeket is.
TIPP: A balatoni programokkal kapcsolatban érdemes az indulás előtt tájékozódni, hisz zavarba ejtően gazdag a választék.
 
 
8. Utazás a négylábú kedvencekkel
 
Ha a Balatonhoz utazunk, nem kell feltétlenül bajlódni a négylábú családtagok elhelyezésével. A szállásadók a legtöbbször alacsony díj megfizetése mellett, vagy pótdíjak nélkül is megengedik, hogy a megszokott házi kedvencüket is magukkal vigyék a nyaralók. Nincs gond a dokumentumokkal, minden sokkal egyszerűbben zajlik!
balatonboglar szoveg kozott

9. Made in Hungária
 
Nyelvi nehézségek kipipálva. Anyanyelvünkön kommunikálhatunk, és a kedvelt és megszokott magyar termékeket vásárolhatjuk, még a kedvenc tévésorozatból sem kell feltétlenül kimaradni, ha a Balatonnál töltjük az év legszebb napjait.
 
 
10. Akár évente többször is
 
Ha valakit magával ragad az egyedülállóan különleges balatoni hangulat, évente többször is átélheti ezt a fantasztikus élményt. A Balaton közelsége és a könnyű és egyszerű foglalási szabályok miatt akár többször is leruccanhatunk a Balatonhoz. Különösen érvényes ez az állítás az utószezonra, hiszen augusztus 20. után hagyományosan kevesebb a vendég a tó partján. A Balaton vize pedig általában szeptember végéig éppoly kellemes mint nyáron volt. Az utószezoni visszatérést a kedvező időjárás mellett rendkívül jó árakkal segítik elő a szálláshelyeken.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben